Orar 8:00 - 18:30 ~ 0721829659 ~ 0754858523 ~ 0751209820  |  Transport si retururi  |  Despre Noi  |  Contact

Acces cont  |  Inregistrare  |  Promotii

  
  
  
  
 Poze Niacinamida (Vitamina B3) 500 mg 250 capsule Nicotinamida, Depresie, Schizofrenie, Întărește Sistemul Imunitar

 • Poze Niacinamida (Vitamina B3) 500 mg 250 capsule Nicotinamida, Depresie, Schizofrenie, Întărește Sistemul Imunitar
 • Poze Niacinamida (Vitamina B3) 500 mg 250 capsule Nicotinamida, Depresie, Schizofrenie, Întărește Sistemul Imunitar
 • Poze Niacinamida (Vitamina B3) 500 mg 250 capsule Nicotinamida, Depresie, Schizofrenie, Întărește Sistemul Imunitar
 
 
Pin It


Niacinamida (Vitamina B3) 500 mg 250 capsule Nicotinamida, Depresie, Schizofrenie, Întărește Sistemul Imunitar

SKU: 01261734

Pret: 89 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 9%, Livrare prin Urgent Cargus 24H. Pentru urgentarea livrarii sunati la 0721829659 sau 0751209820


Formula exclusivă Niacinamidă (Vitamina B3) 500 mg 250 capsule contribuie la buna funcționare a întregului organism

Un redutabil sprijin împotriva radicalilor liberi

Prezentare: flacon cu 250 capsule

Pruducător: Swanson Health Products SUA


Descriere:


Vitamina B3 (niacină, acidul nicotinic, nicotinamidă), se mai numește și vitamina antipelagroasa sau vitamina PP. Este componentă principală a două enzime: NAD(nicotinamida-adenin-dinucleotid) și NADP (nicotinamida-adenin-dinucleotid-fosfat).Acidul nicotinic este de fapt acidul piridin-3-carboxilic; nicotinamidă rezultă prin înlocuirea în structura acidului nicotinic a unei grupări hidroxil (OH) cu o grupare aminica (NH2).

Acțiuni:

In asociere cu vitamina C, este indicată în tratamentele psihiatrice.

Vitamina B3 asociată cu vitamina C(500-1000mg/zi) este indicată în tratamentul afecțiunilor psihiatrice, în special al Schizofreniei și al Depresiilor.

Tratează în procent de 90% Schizofrenia.

Dozele de administrare pentru schizofrenie putând fi în primele 3 luni de până la 25 grame pe zi, administrare în porții de cțte 3 grame din 2 în 2 ore.

După 3 luni doza de întreținere poate coborâ până la 3 grame pe zi divizat în 3 porții de câte 1 gram (2 tablete de câte 500mg)

Pe lângă asigurarea mediului afectiv propice ameliorării psihice, educarea voinței și a minții, precum și o dietă bogată în vitamina B3 sunt factori de accelerare a vindecării.

Este o vitamină oxidoreducatoare.

Organismele vii iși iau marea parte a energiei din reacțiile de reducere (redox) a oxidării, care sunt procesele implicate în transferul de electroni.

Vitamina B3 este componentă principală a celor două enzime, NAD și NADP, care intervin în reacțiile metabolice ce produc energie în organism. 200 de enzime necesită coenzimele niacina, NAD și NADP, în principal pentru a accepta sau dona electroni pentru reacțiile de redox. NAD are mai ales  rol de acceptor de hidrogen, în reacțiile ce produc energie. In cazul degradării glucozei, activează două enzime numite dehidrogenaze și recuperează în același timp un atom de hidrogen. Intervine, de asemenea, în reacțiile de degradare a acizilor grași.

In mitocondrii, NAD este asociată dehidrogenazelor, participând la ciclul Krebs.

Cel mai des, NAD funcționează în reacțiile de producere de energie care implică degradarea (catabolismul) carbohidraților, grăsimilor, proteinelor și alcoolului. NADP funcționează mai mult în reacțiile de biosinteză (anabolice), cum ar fi sinteza tuturor macromoleculelor, inclusiv a agenților grași și a colesterolului.

Toate procesele din organism (inclusiv sinteza acizilor nucleici ARN și ADN) au nevoie de energie. In majoritatea cazurilor, energia provine din hidroliza unei legături macroergice a ATP-ului (adenozin-trifosfat). Mitocondriile produc cu o mare eficiență ATP (o moleculă de glucoza produce 36 de molecule de ATP). Cloroplastele din celulele plantelor sunt foarte eficiente în producerea de ATP, sursa lor primară fiind lumina solară (prin procesul de fotosinteză), nu glucoză.

 • Vitamina B3 este foarte utilă în prevenirea diabetului zaharat insulino-dependent.

Vitamina B3 s-a dovedit utilă în prevenirea diabetului zaharat insulinodependent, boala care apare adesea genetic și se manifestă la tineri. La copii, diabetul mellitus dependent de insulină (IDDM), deseori numit și tipul I de diabet, este cauzat de distrugerea autoimunitară a celulelor beta secretoare de insulină iîn pancreas.

Inainte de instalarea diabetului simptomatic, anticorpii specifici, inclusiv anticorpii celula insulară (ICA), pot fi detectați în sângele indivizilor cu risc mare. Abilitatea de a detecta indivizii cu risc mare de dezvoltare a IDDM a dus la inrolarea rudelor copiilor cu risc mare de IDDM în teste pentru prevenirea instalării lui.

Dovezile din cercetarile în vitro și pe animale arată că nivelurile mari de nicotinamidă protejează celulele- beta de lezarea de către chimicalele toxice, leucocitele inflamatorii și speciile reactive de oxigen. Dozele farmacologice ale nicotinamidei (până la 3 grame/zi) au fost prima dată folosite pentru a proteja celulele beta ale pacienților la care s-a instalat IDDM. O analiză a zece teste publicate (5 controlate prin placebo) a descoperit o îmbunătățire a funcției celulei-beta după un an de tratament cu nicotinamidă, dar analiza a eșuat să găseascaă orice dovadă clinică de control glicemic (glucoza din sânge) îmbunătățit. Recent, s-a descoperit că dozele mari de nicotinamidă reduc sensibilitatea la insulină la rudele pacienților cu risc mare de IDDM, fapt care ar putea explica constatarea funcției îmbunătățite a celulei beta fără o îmbunătățire concomitentă a controlului glicemic. Spre deosebire de nicotinamide, acidul nicotinic nu este eficient în prevenirea IDDM.

 • In asociere cu vitamina C, este indicată în tratamentele psihiatrice.

Vitamina B3 asociată cu vitamina C este indicată în tratamentul afecțiunilor psihiatrice, în special al schizofreniei și al depresiilor.

Pe lângă asigurarea mediului afectiv propice ameliorarii psihice, educarea voinței și a minții, precum și dieta bogată în vitamina B3 sunt factori de accelerare a vindecării.

 • Intervine în mecanismele intime ale ADN-ului și previne mutațiile genetice ce ar putea favoriza apariția cancerului.

NAD-ul, coenzima derivată din vitamina B3, intervine în copierea programului genetic al celulelor (conținut în ADN), în multiplicarea celulară ce are loc în cazul formaării embrionului, apoi a fătului, în procesele de creștere și cicatrizare, în repararea țesuturilor și în apărarea antiinfecțioasă (prin stimulare leucocitara). El intervine, de asemenea, în procesul numit poli-ADN-riboxilare, proces de activare a sistemului de reparare a ADN-ului distrus (de catre razele solare, poluanți toxici, medicamente, radicali liberi sau alți compuși oxidanți).

S-a descoperit că deficiența de niacină descrește NAD din maduva spinării și nivelurile de poli- ADP- riboza și crește riscul leucemiei induse chimic.

In general, relațiile dintre factorii dietetici și cancer sunt stabilite prima dată în studiile epidemiologice și apoi urmate de o cercetare de bază a cancerului la nivel celular. In cazul niacinei, cercetarea aspectelor biochimice și celulare ale reparării ADN-ului a crescut interesul în studierea relației dintre consumul de niacina și riscul de cancer la oameni. Recent, o vastă anchetă de caz- control a descoperit că, iîn nordul Italiei și Elveția, consumul de niacină împreună cu nutrienții antioxidanti poate fi asociat cu incidența scăzuăa a cancerelor bucal, faringian și esofagian. Un consum crescut de 6,2 mg niacină a fost asociat cu o descreștere de aproape 40% în cazurile de cancer bucal și esofagian, în timp ce creșterea cu 5,2 mg a consumului de niacină a fost asociată cu o descreștere similară în cazurile cancerului esofagian.

Alte acțiuni importante ale vitaminei B3 (PP):

 • Participă la sinteza hormonilor sexuali (estrogeni, testosteron, progesteron), cortizonului, tiroxinei, insulinei, neurotransmițătorilor.
 • Este necesară în afecțiunile reumatismale (creșterea metabolismului serotoninei determină reducerea durerii la bolnavii reumatici).
 • Protejează hemoglobina.
 • Energizanta.
 • Rol în tratarea pelagrei (în asociere cu vitamina B9).
 • Antidiabetica (protejează celulele  pancreasului).
 • Este importantă pentru sănătatea tractului gastro-intestinal.
 • Ajută la combaterea dependenței de alcool, tutun, droguri.
 • Rol în tratamentul afecțiunilor psihice.
 • Protejează capilarele sangvine.
 • Intervine în respirația celulara.
 • Antimigrenoasă.
 • Asigură troficitatea pielii.
 • Hipotensivă.
 • Antidiareică.
 • Antireumatică.
 • Hipocolesterolemianta – este foarte eficientă în procesul de reducere a  procentului de LDL (“ colesterol  rau”) și de creștere a HDL (“colesterol bun”). In plus, vitamina B3 este vasodilatatoare și face să regreseze leziunile coronariene.
 • Indicații
 • Afecțiuni alergice: alergii (în general), boala fanului,  urticarie
 • Afecțiuni ale sistemului imunitar: lupus eritomatos
 • Afecțiuni ale sistemului limfatic și ganglionar: adenită, limfatism
 • Afecțiuni cardiovasculare: afecțiuni circulatorii periferice, ateromatoză, ateroscleroză, flebită, fragilitate capilară, hipertensiune arterială, infarct miocardic, spasme vasculare, tromboză
 • Afecțiuni carențiale: pellagra
 • Afecțiuni chirurgicale: contuzii, escare
 • Afecțiuni dermato-venerice: acnee, alopecie, clavus, dermita, eczema, fisuri ele buzelor și pielii, herpes, impetigo, prurit, psoriasis, sifilis, ulcerații ale pielii și mucoaselor, veruci, zona Zoster
 • Afecțiuni digestive: afte bucale, ciroza hepatică, colită, constipație, dureri epigastrice, gastrită, insuficiență hepatică, litiază biliară, pancreatită, stomatită, ulcer  gastric
 • Afecțiuni endocrine: spasmofilie
 • Afecțiuni genitale: amenoree, dismenoree, leucoree, menopauză, metrită, prolaps uterin, salpingită, sterilitate, vaginita
 • Afecțiuni geriatrice: insuficiență circulatorie și periferică la vârsta a treia, tulburări psihice la vârsta a treia, senescenta
 • Afecțiuni hematologice: anemie, purpura
 • Afecțiuni maligne: cancer (în general)
 • Afecțiuni metabolice: diabet zaharat, obezitate
 • Afecțiuni musculare: astenie musculară, mialgie
 • Afecțiuni neurologice: boala Parkinson, convulsii (prevenire), hemiplegie, nevralgie, nevrită, scleroză multiplă
 • Afecțiuni oftalmologice: alergie ocular, atrofia nervului optic, cataractă, conjunctivită, glaucom, hemeralopie, hipersecreție lacrimală nevrită optică, hemoragie retiniană, retinită, xeroftalmie
 • Afecțiuni ORL: acufene, afecțiuni ORL (în general), polipi nazo-faringieni, rinofaringită
 • Afecțiuni osteo-articulare: artrită tuberculoasă, carii osoase, decalcifiere osoasă
 • Afecțiuni pediatrice: afte și febră aftoasă la copiii hrăniți cu lapte de vacă infestat, cruste lactee,  rahitism.
 • Afecțiuni psihiatrice: afecțiuni psihice (în general), abulie, agitație, alcolism, confuzie mintală, depresie psihica, epilepsie, isterie, melancolie, neurastenie, nostalgie, schizofrenie
 • Afecțiuni respiratorii: astm bronsic, bronsită, guturai
 • Afecțiuni stomatologice: gingivită
 • Afecțiuni urinare: albuminuria, insuficiență renală, uretrită
 • Boli infecțioase: difterie, febră aftoasa, gripă, mononucleoză
 • Infecții și agenți de mediu: arsuri, degerături, intoxicații cu plumb, intoxicații cu arsenic, intoxicații cu streptomicină și chimioterapice, arsuri provocate de radiatiile solare
 • Alte indicații: decalcifiere la sarcină, amețeală, astenie, cefalee, crampe, fotofobie,  hematom, icter, migrenă, vertij, convalescent
 • Prezentare: flacon cu 250 capsule

Ingrediente/1 capsulă: niacină (nicotinamida) 500 mg, gelatină,celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu.

1 capsulă conține 500 mg Niacina (nicotinamidă)/3125%/ DZR*/VNR**

Mod de utilizare: 1 capsulă pe zi  sau conform recomandării consultantului de specialitate.

Contraindicații: A nu se administra copiilor mici, persoanelor cu alergii la oricare dintre ingrediente. 

Atenție! Niacina poate provoca înroșirea pielii temporară, furnicături, și / sau mâncărime, mai ales atunci când este luată pe stomacul gol. Aceasta este o reacție naturală și inofensivă.

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, bine închis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic!

Efecte secundare: Nu s-au evidentiat la dozele prescrise.

Termen de valabilitate: 2 ani de la data înscrisă pe ambalaj.

Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.

Producator: Swanson Health Products, SUA


 "The Manufacture Date (Mfg Date) printed on the label represents the date the product was produced in compliance with Good Manufacturing Practices (GMP) regulations. In most cases, products are considered stable at full potency for 30 months from the manufacture date.*"

Data înscrisaă pe etichetă este data producției conform regulamentului GMP. In majoritatea cazurilor produsele sunt stabile la concentrație maximă timp de 30 luni de la data fabricației.

*Prețurile produselor conțin TVA. Toate produsele comercializate pe naturanoastra.ro sunt suplimente alimentare și nu au nevoie de rețetă de la medic. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru comentariile publicate pe site. Rezultatele nu sunt garantate și pot varia de la o persoană la alta în funcție de metabolism, starea generală de sănătate, sex, vârstă,etc. Imaginile afișate pe site-ul web sunt cu titlu de prezentare.

 


Orar 8:00 - 18:30 ~ 0721829659 ~ 0754858523 ~ 0751209820 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 8-18:30 Sambata si Duminica închis

 Produse similare


Formula exclusivă Ultimate 16 Strain Probiotic susține repopularea florei intestinale. Un redutabil Complex de 16 probiotice pentru adulți și copii. Prezentare: flacon cu 60 capsule Pro...
119 RON
195 RON
Formula exclusivă Fibro Essentials contribuie la menținerea sănătății funcției neuromusculare fiind de un real folos în terapia fibromialgiei, afecțiunilor neurologice, neuropatiilor și incontine...
127 RON
179 RON
Formula exclusivă Niacin contribuie la buna funcționare a întregului organism Un redutabil oxidoreducător Prezentare: 250 tablete 100 mg Producător: Swanson SUA Descriere: Vita...
53 RON
89 RON
  
  


  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  


  

Produse noi

  

  

Marturiile clientilor

 

Iau Strontium Bone Maker de 3 luni si mi-a scazut Scorul T de la 2, 9 la 1, 7. O sa continui sa iau inca 3 luni dupa ce fac o pauza de o luna. Va...

Andrei Ciutariu

Vezi mai multe marturii