Orar 10:00 - 18:30 ~ 0754858523 ~ 0721829659 ~ 0751209820  |  Transport si retururi  |  Despre Noi  |  Contact

Acces cont  |  Marturii clienti  |  Produse Favorite

  
  
  
  
 Poze P-5-P Piridoxal-5-fosfat Coenzima B6 - P5P Vit B6 50mg 60cps

 
 
Pin It


P-5-P Piridoxal-5-fosfat Coenzima B6 - P5P Vit B6 50mg 60cps

Cod: 00000144

Pret vechi: 54 RON Reducere 28%

Pret nou: 39 RON

Pretul include taxele, Livrare prin Urgent Cargus 24H. Pentru urgentarea livrarii sunati la 0721829659 sau 0751209820

P-5-P Piridoxal-5-fosfat Coenzima B6 50 mg

Producator: Swanson SUA


Vitamina B6 este o vitamina solubila in apa, care a fost prima data izolata in anii ’30. Exista trei forme traditionale de vitamina B6: piridoxal (PL), piridoxina (PN), piridoxamina (PM).

Piridoxal 5-fosfat (PLP, P-5-P), derivatul fosfat esterului, este forma principala de coenzima si este cel mai important din metabolismul omului. Vitamina B6 trebuie obtinuta din dieta deoarece oamenii nu o pot sintetiza.

Aceasta vitamina se prezinta sub forma unei pudre cristaline, albe, hidrosolubile, stabila la caldura, dar care se poate condensa cu peptidele in timpul fierberii, devenind putin absorbabila.

Stabila in mediul acid, ea este usor degradabila de lumina naturala, de rafinarea alimentelor, de procesele de preparare si de conservare a lor.

Actiunile vitaminei B6

 • In calitate de coenzima, vitamina B6 intervine in numeroase reactii enzimatice.

PLP joaca un rol vital in functionarea a aproximativ 100 de enzime care catalizeaza reactiile chimice esentiale din corpul uman. De exemplu, functiile PLP ca si coenzima pentru glicogen fosforilaza, o enzima care catalizeaza eliberarea glucozei din glicogenul stocat.

Marea parte a PLP din corpul uman se gaseste in muschi, fiind legata de glicogen fosforilaza. PLP este si o coenzima pentru reactiile folosite in generarea glucozei din aminoacizi, un proces cunoscut sub numele de gluconeogeneza.

 • Vitamina B6 stimuleaza imunitatea (inclusiv în cazul bolnavilor de  SIDA) 

Vitamina Beste indispensabila apararii organismului contra infectiilor.

Persoanele de varsta a treia trebuie sa consume cantitati mari de vitamina B6 naturala pentru a-si sustine si intari sistemul imunitar. Consumul scazut de vitamina Bsi statusul nutritional au fost asociate cu functia imunitara dezechilibrata, in special la cei in varsta. Productia descrescuta a celulelor sistemului imunitar cunoscute ca  limfocite, precum si productia descrescuta de proteine importante ale sistemului imunitar numite interleukin-2, au fost raportate la indivizii deficienti de vitamina B6.

Restaurarea statusului vitaminei B6 a rezultat in normalizarea inmultirii limfocitelor si productiei de interleukin-2, sugerand ca un consum adecvat de vitamina Beste important pentru functia optima a sistemului imunitar la persoanele in varsta. Totusi, un studiu a descoperit ca necesarul de consum de vitamina Bpentru suprimarea acestor dezechilibrari ale sistemului imunitar la persoanele in varsta a fost de 2.9 mg/ zi pentru barbati si 1.9 mg/ zi pentru femei. Aceste solicitari de vitamina Bsunt mai mari decat doza zilnica recomandata actuala.

In general, vitamina B6 are un rol major in stimularea sistemului imunitar (inclusiv in cazul seropozitivilor HIV si al bolnavilor de SIDA). Asigurarea sistematica a unei ratii crescute de vitamina B6 este o masura eficienta de incetinire a evolutiei bolii.

 • Vitamina B6 este o vitamina anticanceroasa.

Aportul de vitamina B6 naturala s-a dovedit eficient in scaderea incidentei cancerelor de vezica urinara, de san si a bolii Hodgkin.

Hipovitaminoza B6 favorizeaza aparitia cancerului he­patic, mai ales daca exista o suferinta hepatica preexistenta.

Mecanismul de interventie a vitaminei B6 in aceste cazuri consta in normalizarea metabolismului triptofanului (deoarece metabolismul acestui aminoacid este modificat in cazurile de cancer mentionate, aportul de vitamina Bnaturala diminuand riscurile de aparitie sau de revenire a acestor tipuri de cancer). in sinergie cu vitamina Bactioneaza si vitaminele A, C, E si zincul. Crescand producerea de globule albe si ameliorand raspunsul imunologic, vitamina B6 este utila ca adjuvant in tratamentul cancerului. Deficitul de vitamina B6 determina reducerea numarului de limfocite si scaderea producerii de interleukine.

 • Vitamina B6 este utila in tratamentul diabetului. 

Vitamina Beste utila in tratamentul diabetului, in sinergie cu alte vitamine si cu magneziul. S-a observat la un numar mare de diabetici carenta de vitamina B6, ceea ce afecteaza metabolismul triptofanului, aminoacid esential care, neputand fi utilizat normal, este transformat in acid xanturemic. S-a demonstrat stiintific ca acest acid are efect negativ asupra pancreasului, iar unele studii arata ca poate determina aparitia diabetului zaharat.

De asemenea, vitamina Bdetermina posibilitatea aparitiei neuropatiilor periferice, asociate diabetului.

 • Vitamina B6 previne afectiunile cardiovasculare.

Vitamina B6, actionand in sinergie cu vitaminele B9 si B12, intervine si in procesele de transsulfurare (prin care se obtine cisteina). Orice deficit vitaminic, in primul rand cel al vitaminei B6, duce la perturbarea acestor procese si la formarea in exces de homocisteina(care este un produs intermediar in metabolismul metioninei). Se stie ca homocisteina este unul dintre factorii de risc ai afectiunilor cardiovasculare. Persoanele sanatoase folosesc doua cai diferite pentru a metaboliza homocisteina. O cale transforma homocisteina inapoi in metionina si este dependenta de acidul folic si vitamina B12, in timp ce cealalta cale transforma homocisteina in cisteina aminoacid si necesita doua enzime dependente de vitamina B(PLP). Astfel, cantitatea de homocisteina din sange este reglata de cel putin trei vitamine: acidul folic, vitamina B12 si vitamina B6. Studii vaste de observatie au demonstrat o asociere intre consumul scazut de vitamina Bsau statusul ridicat al homocisteinei din sange si riscul crescut de boli cardiovasculare. Un studiu prospectiv vast a descoperit ca riscul de boala de inima la femeile care consumau in medie 4.6 mg de vitamina Bzilnic, era doar de 67% fata de riscul femeilor care consumau in medie 1.1 mg zilnic. Un alt studiu prospectiv vast a gasit ca nivelurile ridicate de PLP din plasma au fost asociate cu un risc descrescut de boala cardiovasculara, independenta de nivelurile de homocisteina. In continuare, anumite studii au raportat ca statusul scazut de PLP din plasma este un factor de risc pentru boala coronariana arteriala. In contrast cu suplimentarea cu acid folic, studiile pe indivizii care luau doar suplimente cu vitamina Bnu au raportat descresteri semnificative ale nivelurilor de baza ale homocisteinei. Totusi, un studiu a descoperit ca suplimentarea cu vitamina Ba fost eficienta in scaderea nivelurilor de homocisteina din sange dupa o doza de metionina administrata pe cale orala (test de incarcare cu metionina), sugerand ca vitamina Bar putea juca un rol in metabolismul homocisteinei dupa mese.

 • Vitamina B6 regleaza raspunsul celulelor la actiunea hormonilor steroidieni. 

Daca exista un deficit de vitamina B6, raspunsul celulelor la hormonii steroidieni este crescut. De aici rezulta posibilitatea de a trata unele afectiuni datorate solicitarilor hormonale excesive, cum ar fi sindromul pre-menstrual si diferite forme de cancer (cancerul de san), prin aport crescut de vitamina B6. Hormonii estrogeni antreneaza si o crestere a metabolismului triptofanului, ceea ce necesita un consum crescut de vitamina B6.

Hormonii steroizi, precum estrogenul si testosteronul, isi exercita influentele in corp prin legarea de receptorii hormonului steroid din nucleul celulei si alterand transcriptia genei. PLP se leaga de receptorii steroizi, in asa fel incat inhiba legarea hormonilor steroizi, reducand influentele lor. Legarea PLP-ului de receptorii steroid pentru estrogen, progesteron, testosteron si alti hormoni steroizi sugereaza ca statusul vitaminei Bal unei persoane poate avea implicatii asupra unor boli afectate de hormonii steroizi, inclusiv cancerul mamar si cancerul de prostata.

Anxietatea, iritabilitatea, depresiile, durerile de cap, etc., specifice sindromului premenstrual, pot fi eliminate prin aportul alimentar preventiv de fructe si legume care contin vitamina B6.

 • Ajuta la mentinerea echilibrului psihic si psihosomatic.

Vitamina B6 este indispensabila echilibrului psihic si psihosomatic. 

Vitamina B6 intervine in reactiile de  decarboxilare, prin care unui aminoacid ii este luata gruparea carboxil, rezultand amine precursoare ale neurotransmitatorilor (noradrenalina, serotonina, dopamina, norepineprina si acidul gama aminobutric GABA). Astfel, se explica de ce vitamina B6 influenteaza functiile psihice si de ce deficitul de vitamina B6 duce la scaderea puterii de concentrare mentala, la iritabilitate, depresii, agresivitate,  anxietate, insomnie, fenomene epileptice.

In toate aceste cazuri, in loc sa ne grabim sa inghitim somnifere sau medicamente antidepresive, mai util ar fi sa apelam la remedii perfect naturale, printre care se afla si alimentele naturale bogate in vitamina B6.

 • Vitamina B6 are rol esential in metabolismul aminoacizilor si al substantelor proteice. 

Vitamina B6 este necesara in numeroase reactii ce permit organismului sa utilizeze aminoacizii din alimentatie; aminoacizii vor fi utilizati la sinteza propriilor proteine ale organismului (enzime, proteine din structura tesuturilor etc.) si, de aceea, o carenta de vitamina Bpoate genera grave perturbari in organism.

Vitamina B6 intervine in reactiile transaminazelor, care au rol in degradarea aminoacizilor si sinteza acidului glutamic (necesar pentru formarea altor aminoacizi). Transaminazele transfera gruparea aminica NH2 a unui aminoacid asupra unui ceto-acid, cu formarea unui nou aminoacid si a unui nou ceto-acid. In acest proces, vitamina B6 are rol de coordonator.

Piridoxal-fosfatul (PALP), sub forma de coenzima, indeplineste un rol esential in metabolismul aminoacizilor si al substantelor proteice, luand parte la unele reactii de transaminare, decarboxilare si dezaminare; de asemenea. intervine si in metabolismul triptofanului, al aminoacizilor cu sulf, al hidroxiaminoacizilor, al nucleelor firinice, din care rezulta hormoni, fitohormoni, amine gene, etc., contribuind indirect la reglarea unor procese metabolice, la functionarea normala a unor tesuturi si organe. Reactiile de transaminare, mai ales cele catalizate de transaminazele glutamic-oxalacetica (GOT), glutamic-piruvica (GPT) si aspart-piruvica (APT), prezinta interes in diagnosticul clinic, deoarece activitatea acestor transaminaze scade in diferite afectiuni metabolice, iar in stari de avitaminoza B6 se reduce cu aproximativ 65%.

PLP formeaza, impreuna cu ionii metalici (Cu, Fe, MgAl) si cu unii aminoacizi, produsi de chelare. Vitamina B6 ajuta la conversia triptofanului in vitamina (nicotinamida) si in prostaglandine. Are, de asemenea, rol in sinteza acidului y-aminobutiric (GABA), care intervine in metabolismul aminoacizilor si in functionarea sistemului nervos central.

 • Intervine in sinteza acidului nucleic.

PLP serveste ca si enzima cheie implicata in mobilizarea grupurilor cu un singur carbon (metabolismului unui carbon). Astfel de reactii sunt implicate in sinteza acizilor nucleici. Efectul deficientei de vitamina Basupra functiei sistemului imunitar poate fi partial legat de rolul PLP-ului in metabolismul unui singur carbon.

 • Vitamina B6 are rol in producerea histaminei si taurinei. 

Prin procesele de decarboxilare care au loc cu ajutorii vitaminei B6, se formeaza histamina (implicata in reactiiii alergice, in vasoconstrictie, in stimularea secretie gastrice acide si in transmiterea nervoasa) si taurina.

Alte actiuni importante ale vitaminei B6

 • Supliment natural necesar sportivilor, femeilor insarcinate si a celor care alapteaza.
 • Favorizeaza absorbtia vitaminei B12 şi asimilarea magneziului.
 • Produce energie in corp. Favorizeaza procesele de dezaminare (degradare) a aminoacizilor, proces prin care acidul glutamic, cisteina, tidina, treonina dau nastere la ceto-acizi si amoniac, asigurand nevoile energetice ale celulei (procesele sunt reversibile).
 • Intervine in sintezele proteice.
 • Favorizeaza asimilarea pro­teinelor si a lipidelor.
 • Protector al celulelor.
 • Reduce spasmele musculare, amorteala muschilor. 
 • Are actiune antivomitiva (atenueaza greata).
 • Vitamina B6 favorizeaza utilizarea glicogenului stocat in muschi si in ficat.
 • Este o vitamina anticanceroasa.
 • Participa la sinteza noradrenalinei, insulinei, histaminei, taurinei.
 • Aportul marit de vitamina naturala B6 naturala este un ajutor contra alcoolismului.
 • Neurotropa.
 • Diuretica.
 • Antidermatozica.
 • PLP functioneaza ca si coenzima in sinteza hemei, o componenta a hemoglobinei care contine fier. Vitamina B6 fixeaza fierul in sange.

Indicatii

- Afectiuni alergice: alergii (in general), urticarie.

- Afectiuni ale sistemului imunitar:scaderea imunitatii

- Afectiuni ale sistemului limfatic si ganglionar: limfatism

- Afectiuni cardiovasculare:afectiuni cardiovasculare (in general), aritmie cardiac, ateroscleroza, insuficienta cardiaca, nevroza cardiac, tulburari vaso-motorii

- Afectiuni carentiale: boala beri-beri, pelagra

- Afectiuni chirurgicale:escare

- Afectiuni dermato-venerice:acnee (in general), alopecie, dermatoze (in general), fisuri ale pielii si buzelor, furunculoza, pelada,  pitiriazis, prurit, seboree, veruci, zona Zoster

- Afectiuni digestive: aerofagie, ciroza hepatica, colita, colica biliara, constipatie, enterita, litiaza biliara, meteorism abdominal, tulburari digestive la alcoolici

- Afectiuni endocrine: insuficienta testiculara, tetanie

- Afectiuni genitale:afectiuni ale prostate, dismenoree, frigiditate, mastoza, micoza genital, sterilitate

- Afectiuni geriatrice: senescenta, tremuraturi senile

- Afectiuni hematologice: agranulocitoza, anemie hipocroma feripriva, limfocitoza

- Afectiuni maligne:cancer de san, cancer de vezica urinara,cancer  hepatic

- Afectiuni metabolice: diabet, guta, obezitate

- Afectiuni musculare: atonie musculara, atrofie musculara, distrofie musculara, mialgie, miastenie

- Afectiuni ale sistemului nervos: convulsii (prevenire), encefalopatie, hemiplegie, distonie neurovegetativa, nevralgii, paralizie generala, polineuropatii, poliomielita, scleroza medulara, scleroza multipla

- Afectiuni oftalmologice:conjunctivita, edem papilar, glaucoma, nevrita optica

- Afectiuni ORL: hipoacuzie, laringita, otita, surditate

- Afectiuni osteo-articulare: artrita, artroza, decalcifiere osoasa, lumbago, osteomalacie, reumatism  cronic evolutiv, sciatica.

- Afectiuni pediatrice: acetonemie infantile, convulsii (prevenire), sindrom Down

- Afectiuni psihiatrice: afectiuni psihice(in general), agitatie, alcoholism, angoasa, anorexie psihica, confuzie mintala, depresie, insomnia, isterie, nervozitate, neurastenie, psihoza, scaderea memoriei, schizofrenie

- Afectiuni respiratorii: astm bronsic, traheita

- Afectiuni stomatologice: parodontoza

- Afectiuni urinare: afectiuni urinare (in general), anurie, cistita, colica renala, insuficienta renala, litiaza urinara.

- Boli infectioase: encefalita, mononucleoza infectioasa, SIDA

- Intoxicatii si agenti de mediu: arsuri, degeraturi, insolatie, intoxicatii cu mercur

- Alte indicatii: decalcifiere in sarcina, eclampsie (prevenire), ameteala, anxietate, dureri lombare, fotofobie, migrena, pierderea mirosului, scaderea greutatii, tremuraturi, convalescent, efort fizic intens, hiperemotivitate, inflamatii, scaderea asimilarii vitaminei B12 si a Mg, stres.


Prezentare: flacon cu 60 capsule.

Ingrediente/1 capsula: vitamina B6 40 mg (din 50 mg Piridoxal 5-fosfat (P5P)(Coenzima B6)), faina de orez brun, gelatin, stearat de magneziu, dioxid de siliciu.

Mod de utilizare: 1 capsula pe zi  sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

Doza recomandata pentru consumul zilnic asigura 40 mg Vitamina B6 /2857%/ VNR*(*VNR- Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament 1169/2011).

Contraindicatii: A nu se administra copiilor mici, persoanelor cu alergii la oricare dintre ingrediente.A se consulta medicul inainte de utilizare in cazul femeilor insarcinate , care alapteaza si in cazul persoanelor care iau medicamente cu prescriptie medicala.

 Atentie! A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici. A se pastra in ambalajul original, bine inchis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!

Efecte secundare: Nu s-au evidentiat la dozele prescrise.

Produsul nu contine ingrediente cu potential alergenic.

Producator: Swanson Health Products, SUA


 "The Manufacture Date (Mfg Date) printed on the label represents the date the product was produced in compliance with Good Manufacturing Practices (GMP) regulations. In most cases, products are considered stable at full potency for 30 months from the manufacture date.*"

Data inscrisa pe eticheta este data productiei conform regulamentului GMP. In majoritatea cazurilor produsele sunt stabile la concentratie maxima timp de 30 luni de la data fabricatiei.

Prețurile produselor sunt finale. Toate produsele comercializate pe naturanoastra.ro sunt suplimente alimentare și nu au nevoie de rețetă de la medic. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru comentariile publicate pe site de către utilizatorii site-ului, rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

  

 

 

 

Orar 10:00 - 18:30 ~ 0754858523 ~ 0721829659 ~ 0751209820 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 10-18:30 Sambata si Duminica inchis

 


Detalii produs


Categorie: Suplimente Alimentare-Medicinale

Cod produs (SKU): 00000144Produse similare


Formula exclusivă Fibro Essentials contribuie la menținerea sănătății funcției neuromusculare fiind de un real folos în terapia fibromialgiei, afecțiunilor neurologice, neuropatiilor și...
127 RON
179 RON
Highest Potency Vitamin D-3 5000 IU Prezentare : 250 gelule softgel ; Producator : Swanson Premium Brand Ajuta la mentinerea oaselor puternice si...
89 RON
147 RON
Tratament Neuro Optimizator Scleroza Multipla (in placi) Parkinson Incontinenta Paralizie Polineuropatie Acest tratament contine cate 1 flacon din fiecare produs, Fibro Essentials +...
314 RON
511 RON
Descriere: - Vă ajută să vă asigurați că acoperiți toate bazele dvs. nutriționale. - Oferă o doză zilnică completă de 15 vitamine și minerale esențiale. - Nu conține fier pentru a se...
49 RON
79 RON
Digestive Enzymes contribuie la imbunatatirea digestiei si absorbtiei in organism a nutrientilor Rolul si importanta enzimelor digestive Dupa consumul de hrana, sistemul digestiv nu...
129 RON
159 RON
Goldenseal este o planta medicinala originara din America de Nord, folosita initial de indienii din tribul Cherokee in tratarea racelii, gripei, infectiilor, afectiunilor gastro-intestinale si...
49 RON
79 RON
  
    

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?

    

Marturiile clientilor

 

Am fost la analize din nou si domnul doctor se uita cu ochi mari la mine si nu-i venea sa creada ca am scapat de osteoporoza atat de repede. Cand i-am...

Andrei Ciutariu

Vezi mai multe marturii