Orar 8:00 - 18:30 ~ 0721829659 ~ 0754858523 ~ 0751209820  |  Transport si retururi  |  Despre Noi  |  Contact

Acces cont  |  Inregistrare  |  Promotii

  
  
  
  
 Poze P-5-P Piridoxal-5-fosfat Pyridoxal 5 Phos 50mg Coenzima B6 - Vitamina P5P 60 caps, Antioxidant, Susține Sistemul Imunitar

 • Poze P-5-P Piridoxal-5-fosfat Pyridoxal 5 Phos 50mg Coenzima B6 - Vitamina P5P 60 caps, Antioxidant, Susține Sistemul Imunitar
 • Poze P-5-P Piridoxal-5-fosfat Pyridoxal 5 Phos 50mg Coenzima B6 - Vitamina P5P 60 caps, Antioxidant, Susține Sistemul Imunitar
 • Poze P-5-P Piridoxal-5-fosfat Pyridoxal 5 Phos 50mg Coenzima B6 - Vitamina P5P 60 caps, Antioxidant, Susține Sistemul Imunitar
 
 
Pin It


P-5-P Piridoxal-5-fosfat Pyridoxal 5 Phos 50mg Coenzima B6 - Vitamina P5P 60 caps, Antioxidant, Susține Sistemul Imunitar

SKU: 00000144

Pret vechi: 94 RON Reducere 27%

Pret nou: 69 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 9%, Livrare prin Urgent Cargus 24H. Pentru urgentarea livrarii sunati la 0721829659 sau 0751209820

Formula exclusivă P-5-P Piridoxal-5-fosfat Coenzima B6 contribuie la funcționarea normală a organismului datorită stimulării imunității

Prezentare: 60 capsule 

Producător: Swanson SUA 


Descriere:

Vitamina B6 este o vitamină solubilă în apă, care a fost prima dată izolată în anii ’30. Exista trei forme tradiționale de vitamina B6piridoxal (PL), piridoxină (PN), piridoxamină (PM).

Piridoxal 5-fosfat (PLP, P-5-P), derivatul fosfat esterului, este forma principală de coenzima și este cel mai important din metabolismul omului. Vitamina B6 trebuie obținută din dieta deoarece oamenii nu o pot sintetiza.

Această vitamină se prezintă sub forma unei pudre cristaline, albe, hidrosolubile, stabilă la căldură, dar care se poate condensa cu peptidele în timpul fierberii, devenind puțin absorbită.

Stabilă în mediul acid, ea este ușor degradabilă de lumina naturală, de rafinarea alimentelor, de procesele de preparare și de conservare a lor.

Acțiunile vitaminei B6

 • In calitate de coenzima, vitamina B6 intervine în numeroase reacții enzimatice.

PLP joacă un rol vital în funcționarea a aproximativ 100 de enzime care catalizează reacțiile chimice esențiale din corpul uman. De exemplu, funcțiile PLP ca și coenzima pentru glicogen fosforilază, o enzimă care catalizează eliberarea glucozei din glicogenul stocat.

Marea parte a PLP din corpul uman se găsește în mușchi, fiind legată de glicogen fosforilaza. PLP este și o coenzimă pentru reacțiile folosite în generarea glucozei din aminoacizi, un proces cunoscut sub numele de gluconeogeneză.

 • Vitamina B6 stimulează imunitatea (inclusiv în cazul bolnavilor de SIDA) 

Vitamina B6 este indispensabilă apărării organismului contra infecților.

Persoanele de vârsta a treia trebuie să consume cantități mari de vitamina B6 naturală pentru a-și susține și întări sistemul imunitar. Consumul scăzut de vitamina B6 și statusul nutrițional au fost asociate cu funcția imunitară dezechilibrată, în special la cei în vârstă. Producția descrescută a celulelor sistemului imunitar cunoscute ca limfocite, precum și producția descrescută de proteine importante ale sistemului imunitar numite interleukin-2, au fost raportate la indivizii deficienți de vitamina B6.

Restaurarea statusului vitaminei B6 a rezultat în normalizarea înmulțirii limfocitelor și producției de interleukin-2, sugerând că un consum adecvat de vitamina B6 este important pentru funcția optimă a sistemului imunitar la persoanele în vârstă. Totuși, un studiu a descoperit că necesarul de consum de vitamina B6 pentru suprimarea acestor dezechilibrări ale sistemului imunitar la persoanele în vârstă a fost de 2.9 mg/ zi pentru bărbați și 1.9 mg/ zi pentru femei. Aceste solicitări de vitamina B6 sunt mai mari decât doza zilnică recomandată actuală.

In general, vitamina B6 are un rol major în stimularea sistemului imunitar (inclusiv în cazul seropozitivilor HIV și al bolnavilor de SIDA). Asigurarea sistematică a unei rații crescute de vitamina B6 este o măsură eficientă de încetinire a evoluției bolii.

 • Vitamina B6 este o vitamina anticanceroasă.

Aportul de vitamina B6 naturală s-a dovedit eficient în scăderea incidenței cancerelor de vezică urinară, de sân și a bolii Hodgkin.

Hipovitaminoza B6 favorizează apariția cancerului he­patic, mai ales dacă există o suferință hepatică preexistentă.

Mecanismul de intervenție a vitaminei B6 în aceste cazuri constă în normalizarea metabolismului triptofanului (deoarece metabolismul acestui aminoacid este modificat în cazurile de cancer menționate, aportul de vitamina Bnaturală diminuând riscurile de apariție sau de revenire a acestor tipuri de cancer). în sinergie cu vitamina B6 acționează și vitaminele A, C, E și zincul. Crescând producerea de globule albe și ameliorând răspunsul imunologic, vitamina B6 este utilă ca adjuvant în tratamentul cancerului. Deficitul de vitamina B6 determină reducerea numărului de limfocite și scăderea producerii de interleukine.

 • Vitamina B6 este utilă în tratamentul diabetului. 

Vitamina B6 este utilă în tratamentul diabetului, în sinergie cu alte vitamine și cu magneziul. S-a observat la un numar mare de diabetici carența de vitamina B6, ceea ce afectează metabolismul triptofanului, aminoacid esențial care, neputând fi utilizat normal, este transformat în acid xanturemic. S-a demonstrat știintific că acest acid are efect negativ asupra pancreasului, iar unele studii arată ca poate determina apariția diabetului zaharat.

De asemenea, vitamina B6 determină posibilitatea apariției neuropatiilor periferice, asociate diabetului.

 • Vitamina B6 previne afecțiunile cardiovasculare.

Vitamina B6, acționând în sinergie cu vitaminele B9 și B12, intervine și în procesele de transulfurare (prin care se obține cisteina). Orice deficit vitaminic, în primul rând cel al vitaminei B6, duce la perturbarea acestor procese și la formarea în exces de homocisteina(care este un produs intermediar în metabolismul metioninei). Se știe că homocisteina este unul dintre factorii de risc ai afecțiunilor cardiovasculare. Persoanele sănătoase folosesc două căi diferite pentru a metaboliza homocisteina. O cale transformă homocisteina înapoi în metionină și este dependentă de acidul folic și vitamina B12, timp ce cealaltă cale transformă homocisteina în cisteină aminoacid și necesită două enzime dependente de vitamina B6 (PLP). Astfel, cantitatea de homocisteină din sânge este reglată de cel puțin trei vitamine: acidul folic, vitamina B12 și vitamina B6Studii vaste de observație au demonstrat o asociere între consumul scăzut de vitamina B6 sau statusul ridicat al homocisteinei din sânge și riscul crescut de boli cardiovasculare. Un studiu prospectiv vast a descoperit că riscul de boala de inimă la femeile care consumau în medie 4.6 mg de vitamina B6 zilnic, era doar de 67% față de riscul femeilor care consumau în medie 1.1 mg zilnic. Un alt studiu prospectiv vast a găsit că nivelurile ridicate de PLP din plasmă au fost asociate cu un risc descrescut de boala cardiovasculară, independentă de nivelurile de homocisteină. In continuare, anumite studii au raportat că statusul scăzut de PLP din plasmă este un factor de risc pentru boala coronariană arterială. In contrast cu suplimentarea cu acid folic, studiile pe indivizii care luau doar suplimente cu vitamina B6 nu au raportat descreșteri semnificative ale nivelurilor de bază ale homocisteinei. Totuși, un studiu a descoperit că suplimentarea cu vitamina B6 a fost eficientă în scăderea nivelurilor de homocisteină din sânge după o doză de meționina administrata pe cale orală (test de încărcare cu meționina), sugerând că vitamina B6 ar putea juca un rol în metabolismul homocisteinei după mese.

 • Vitamina B6 reglează răspunsul celulelor la acțiunea hormonilor steroidieni. 

Dacă există un deficit de vitamina B6, răspunsul celulelor la hormonii steroidieni este crescut. De aici rezultă posibilitatea de a trata unele afecțiuni datorate solicitărilor hormonale excesive, cum ar fi sindromul pre-menstrual și diferite forme de cancer (cancerul de sân), prin aport crescut de vitamina B6. Hormonii estrogeni antrenează și o creștere a metabolismului triptofanului, ceea ce necesită un consum crescut de vitamina B6.

Hormonii steroizi, precum estrogenul și testosteronul, iși exercită influențele în corp prin legarea de receptorii hormonului steroid din nucleul celulei și alterând transcripția genei. PLP se leagă de receptorii steroizi, în așa fel încât inhibă legarea hormonilor steroizi, reducând influențele lor. Legarea PLP-ului de receptorii steroid pentru estrogen, progesteron, testosteron și alți hormoni steroizi sugerează ca statusul vitaminei B6 al unei persoane poate avea implicații asupra unor boli afectate de hormonii steroizi, inclusiv cancerul mamar și cancerul de prostată.

Anxietatea, iritabilitatea, depresiile, durerile de cap, etc., specifice sindromului premenstrual, pot fi eliminate prin aportul alimentar preventiv de fructe și legume care conțin vitamina B6.

 • Ajută la menținerea echilibrului psihic și psihosomatic.

Vitamina B6 este indispensabilă echilibrului psihic și psihosomatic. 

Vitamina B6 intervine în reacțiile de decarboxilare, prin care unui aminoacid îi este luată gruparea carboxil, rezultând amine precursoare ale neurotransmițătorilor (noradrenalină, serotonină, dopamină, norepineprina și acidul gama aminobutric GABA). Astfel, se explică de ce vitamina B6 influențează funcțiile psihice și de ce deficitul de vitamina B6 duce la scăderea puterii de concentrare mentală, la iritabilitate, depresii, agresivitate,  anxietate, insomnie, fenomene epileptice.

In toate aceste cazuri, în loc să ne grăbim să înghițim somnifere sau medicamente antidepresive, mai util ar fi să apelăm la remedii perfect naturale, printre care se află și alimentele naturale bogate în vitamina B6.

 • Vitamina B6 are rol esențial în metabolismul aminoacizilor și al substanțelor proteice. 

Vitamina B6 este necesară în numeroase reacții ce permit organismului să utilizeze aminoacizii din alimentație; aminoacizii vor fi utilizați la sinteza propriilor proteine ale organismului (enzime, proteine din structura țesuturilor etc.) și, de aceea, o carență de vitamina B6 poate genera grave perturbări în organism.

Vitamina B6 intervine în reacțiile transaminazelor, care au rol în degradarea aminoacizilor și sinteza acidului glutamic (necesar pentru formarea altor aminoacizi). Transaminazele transferă gruparea aminică NH2 a unui aminoacid asupra unui ceto-acid, cu formarea unui nou aminoacid și a unui nou ceto-acid. In acest proces, vitamina B6 are rol de coordonator.

Piridoxal-fosfatul (PALP), sub formă de coenzimă, îndeplinește un rol esențial în metabolismul aminoacizilor și al substanțelor proteice, luând parte la unele reacții de transaminare, decarboxilare și dezaminare; de asemenea. intervine și în metabolismul triptofanului, al aminoacizilor cu sulf, al hidroxiaminoacizilor, al nucleelor firinice, din care rezultă hormoni, fitohormoni, amine gene, etc., contribuind indirect la reglarea unor procese metabolice, la funcționarea normală a unor țesuturi și organe. Reacțiile de transaminare, mai ales cele catalizate de transaminazele glutamic-oxalacetica (GOT), glutamic-piruvica (GPT) și aspart-piruvica (APT), prezintă interes în diagnosticul clinic, deoarece activitatea acestor transaminaze scade în diferite afecțiuni metabolice, iar în stări de avitaminoza B6 se reduce cu aproximativ 65%.

PLP formează, împreună cu ionii metalici (Cu, Fe, MgAl) și cu unii aminoacizi, produși de chelare. Vitamina B6 ajută la conversia triptofanului în vitamina (nicotinamidă) și în prostaglandine. Are, de asemenea, rol în sinteza acidului y-aminobutiric (GABA), care intervine în metabolismul aminoacizilor și în funcționarea sistemului nervos central.

 • Intervine în sinteza acidului nucleic.

PLP servește ca și enzima cheie implicată în mobilizarea grupurilor cu un singur carbon (metabolismului unui carbon). Astfel de reacții sunt implicate în sinteza acizilor nucleici. Efectul deficienței de vitamina Basupra funcției sistemului imunitar poate fi parțial legat de rolul PLP-ului în metabolismul unui singur carbon.

 • Vitamina B6 are rol în producerea histaminei și taurinei. 

Prin procesele de decarboxilare care au loc cu ajutorii vitaminei B6, se formează histamina (implicată în reacții alergice, în vasoconstricție, în stimularea secreție gastrice acide și în transmiterea nervoasă) și taurină.

Alte acțiuni importante ale vitaminei B6:

 • Supliment natural necesar sportivilor, femeilor însărcinate și a celor care alăptează,
 • Favorizează absorbția vitaminei B12 şi asimilarea magneziului,
 • Produce energie în corp. Favorizează procesele de dezaminare (degradare) a aminoacizilor, proces prin care acidul glutamic, cisteină, tidină, treonină dau naștere la ceto-acizi și amoniac, asigurând nevoile energetice ale celulei (procesele sunt reversibile),
 • Intervine în sintezele proteice,
 • Favorizează asimilarea pro­teinelor și a lipidelor,
 • Protector al celulelor,
 • Reduce spasmele musculare, amorțeala mușchilor, 
 • Are acțiune antivomitivă (atenuează greața),
 • Vitamina B6 favorizează utilizarea glicogenului stocat în mușchi și în ficat,
 • Este o vitamina anticanceroasă,
 • Participă la sinteza noradrenalinei, insulinei, histaminei, taurinei,
 • Aportul mărit de vitamina naturală B6 naturală este un ajutor contra alcoolismului,
 • Neurotropa,
 • Diuretică,
 • Antidermatozica,
 • PLP funcționează ca și coenzima în sinteza hemei, o componentă a hemoglobinei care conține fier. Vitamina B6 fixeaza fierul în sânge.

Indicații:

- Afecțiuni alergice: alergii (în general), urticarie,

- Afecțiuni ale sistemului imunitar:scăderea imunității,

- Afecțiuni ale sistemului limfatic și ganglionar: limfatism,

- Afecțiuni cardiovasculare: afecțiuni cardiovasculare (în general), aritmie cardiac, ateroscleroză, insuficiență cardiacă, nevroză cardiac, tulburări vaso-motorii,

- Afecțiuni carentiale: boala beri-beri, pelagra,

- Afecțiuni chirurgicale:escare,

- Afecțiuni dermato-venerice:acnee (în general), alopecie, dermatoze (în general), fisuri ale pielii și buzelor, furunculoză, peladă,  pitiriazis, prurit, seboree, veruci, zona Zoster,

- Afecțiuni digestive: aerofagie, ciroză hepatică, colită, colică biliară, constipație, enterită, litiaza biliară, meteorism abdominal, tulburări digestive la alcoolici,

- Afecțiuni endocrine: insuficiență testiculară, tetanie,

- Afecțiuni genitale:afecțiuni ale prostate, dismenoree, frigiditate, mastoză, micoză genital, sterilitate,

- Afecțiuni geriatrice: senescenta, tremurături senile,

- Afecțiuni hematologice: agranulocitoză, anemie hipocroma feripriva, limfocitoză,

- Afecțiuni maligne:cancer de sân, cancer de vezică urinară,cancer hepatic,

- Afecțiuni metabolice: diabet, gută, obezitate,

- Afecțiuni musculare: atonie musculară, atrofie musculară, distrofie musculară, mialgie, miastenie,

- Afecțiuni ale sistemului nervos: convulsii (prevenire), encefalopatie, hemiplegie, distonie neurovegetativă, nevralgii, paralizie generală, polineuropatii, poliomielită, scleroză medulară, scleroză multiplă,

- Afecțiuni oftalmologice:conjunctivită, edem papilar, glaucoma, nevrită optică,

- Afecțiuni ORL: hipoacuzie, laringită, otită, surditate,

- Afecțiuni osteo-articulare: artrită, artroză, decalcifiere osoasă, lumbago, osteomalacie, reumatism cronic evolutiv, sciatică,

- Afecțiuni pediatrice: acetonemie infantile, convulsii (prevenire), sindrom Down,

- Afecțiuni psihiatrice: afecțiuni psihice(în general), agitație, alcoholism, angoasa, anorexie psihică, confuzie mintală, depresie, insomnia, isterie, nervozitate, neurastenie, psihoză, scăderea memoriei, schizofrenie,

- Afecțiuni respiratorii: astm bronsic, traheită,

- Afecțiuni stomatologice: parodontoză,

- Afecțiuni urinare: afecțiuni urinare (în general), anurie, cistită, colică renală, insuficiență renală, litiază urinară,

- Boli infecțioase: encefalită, mononucleoza infecțioasă, SIDA,

- Intoxicații și agenți de mediu: arsuri, degerături, insolație, intoxicații cu mercur,

- Alte indicații: decalcifiere în sarcină, eclampsie (prevenire), amețeală, anxietate, dureri lombare, fotofobie, migrenă, pierderea mirosului, scăderea greutății, tremurături, convalescent, efort fizic intens, hiperemotivitate, inflamații, scăderea asimilării vitaminei B12 și a Mg, stres.


Prezentare: flacon cu 60 capsule.

Ingrediente/1 capsulă: vitamina B6 40 mg (din 50 mg Piridoxal 5-fosfat (P5P)(Coenzima B6)), făină de orez brun, gelatin, stearat de magneziu, dioxid de siliciu.

Mod de utilizare: 1 capsula pe zi  sau conform recomandării consultantului de specialitate.

Doza recomandată pentru consumul zilnic asigură 40 mg Vitamina B6 /2857%/ VNR*(*VNR- Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011).

Contraindicatii: A nu se administra copiilor mici, persoanelor cu alergii la oricare dintre ingrediente. A se consulta medicul înainte de utilizare în cazul femeilor însărcinate ,care alăptează și în cazul persoanelor care iau medicamente cu prescripție medicală.

 Atenție! A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, bine închis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic!

Efecte secundare: Nu s-au evidențiat la dozele prescrise.

Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.

Producător: Swanson Health Products, SUA


 "The Manufacture Date (Mfg Date) printed on the label represents the date the product was produced in compliance with Good Manufacturing Practices (GMP) regulations. In most cases, products are considered stable at full potency for 30 months from the manufacture date.*"

Data înscrisă pe etichetă este data producției conform regulamentului GMP. In majoritatea cazurilor produsele sunt stabile la concentrație maximă timp de 30 luni de la data fabricației.

*Prețurile produselor conțin TVA. Toate produsele comercializate pe naturanoastra.ro sunt suplimente alimentare și nu au nevoie de rețetă de la medic. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru comentariile publicate pe site. Rezultatele nu sunt garantate și pot varia de la o persoană la alta în funcție de metabolism, starea generală de sănătate, sex, vârstă,etc. Imaginile afișate pe site-ul web sunt cu titlu de prezentare.

 


 

 

 

 

Orar 8:00 - 18:30 ~ 0721829659 ~ 0754858523 ~ 0751209820 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 8-18:30 Sambata si Duminica închis

 


Detalii produs


Categorie: Suplimente Alimentare - Medicinale, Sistem Imunitar, Detoxifiere, Antioxidanti

Cod produs - SKU: 00000144Produse similare


Formula exclusivă Vitamina E 400 U.I. 60 Caps contribuie la menținerea tinereții și vitalității organismului Un redutabil susținător întregului organism Producător: Swanson Health Products,...
55 RON
75 RON
Formula Exclusivă Best Serrapeptase Forte 240, 000 - Serrapeptase Doza Farmaceutică Forte susține sănătatea sistemului vascular. Prezentare: flacon cu 90 capsule Producător: Cambridge Comod...
137 RON
198 RON
Formula exclusivă Triplu Complex de Magneziu menține sănătatea sistemului cardiovascular și nervos. Un redutabil susținător al sănătății organismului. Prezentare: flacon cu 300 capsule Producăto...
99 RON
140 RON
Formula exclusivă Natural Vitamin E contribuie la menținerea tinereții și vitalității organismului. Un redutabil susținător al întregului organism Producător: Swanson Health Products, USA C...
69 RON
89 RON
Formula exclusivă Boswellia Serrata menține sănătatea articulațiilor. Un redutabil antiinflamator, analgezic și antitumoral. Prezentare: flacon cu 100 capsule Producător: Swanson Health...
69 RON
109 RON
Formula exclusivă Highest Potency Vitamina D3 5000 Ui contribuie la absorbția mai rapidă a nutrienților în organism Un redutabil susținător al imunității Prezentare : 250 capsule gelatino...
89 RON
147 RON
  
  


  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  


  

Produse noi

  

  

Marturiile clientilor

 

Am fost la analize din nou si domnul doctor se uita cu ochi mari la mine si nu-i venea sa creada ca am scapat de osteoporoza atat de repede. Cand...

Andrei Ciutariu

Vezi mai multe marturii