Apel intre 10:00 - 18:30 --- 0721829659 --- 0751209820  |  Transport si retururi  |  Despre Noi  |  Contact

Acces cont  |  Marturii clienti  |  Produse Favorite

  
  
  
  
 Poze Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps

 • Poze Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps
 • Poze Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps
 • Poze Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps
 • Poze Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps
 • Poze Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps
 
 
Pin It


Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcina si HPV Papiloame Cancer de Col 250 Caps

Cod: 00000137

Pret vechi: 69 RON Reducere 29%

Pret nou: 49 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxele, Livrare prin Urgent Cargus 24H. Pentru urgentarea livrarii sunati la 0721829659 sau 0751209820

Acid Folic - Vitamina B9

Producator: Swanson SUA

Continut: 250 capsule de 800 mcg 

.

Termenii de acid folic si folat sunt folositi intersanjabil pentru a desemna aceasta vitamina solubila in apa din complexul B. Denumirea vine de la latinescul folium (frunze), pentru ca folatii au fost izolati prima data din frunzele de spanac, in 1941. Aceasta vitamina hidrosolubila a grupului B este o veritabila sursa de energie, de dinamism.

Acidul folic, forma cea mai stabila, este un compus folat care se gaseste rar in alimente sau in corpul uman, dar este forma cea mai folosita in suplimentele vitaminice si in alimentele fortificate, datorita stabilitatii sale crescute.

Folatii, care se regasesc in forma naturala, exista in multe forme chimice atat in alimente, precum si in forme active metabolic in corpul uman. Vitamina B9 isi pierde proprietatile la caldura si in mediile alcaline sau acide.

La fel ca plantele si microorganismele, flora bacteriana intestinala a organismului uman poate sintetiza vitamina B9.

Acidul folic ar putea preveni 46% din defectele de tub neural, 29% din accidentele vasculare cerebrale, 73% din infecţiile cu HPV( papiloma virus-virusul considerat responsabil pentru cancerul de col uterin), 63% din cazurile de preeclampsie, 44% din cancerele de sân, totul la un cost complet neglijabil, ţinând cont că acidul folic are un cost foarte scăzut.

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administreaza impreuna cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg si Pelin Dulce - Artemisia annua  

.

Acidul folic reduce si riscul de dezvoltare al cancerului cervical, una dintre cele mai frecvente cauze de deces prin cancer la femei.

Femeile care au un nivel mic al acidului folic în globulele roşii din sânge şi sunt HPV-16 pozitive au un risc de 9 ori mai mare de a fi diagnosticate cu CIN2 sau CIN3 (cervical intraepithelial neoplasia – neoplazie intraepitelială limitat la cervix) decât femeile HPV-16 negative cu nivel mare al acidului folic în eritrocite, conform unui studiu publicat în ediţia din martie 2007 a Jurnalului Nutrition.

CIN are 3 stadii de evoluţie. CIN1 înseamnă leziune intraepitelială scuamoasă de grad mic [low grade squamous intraepithelial lesion (LGSIL)] şi corespunde unei displazii uşoare, CIN2 şi CIN3 înseamnă leziune intraepitelială scuamoasă de grad mare [high grade squamous intraepithelial lesions (HSIL)], CIN2 fiind considerată displazie moderată, iar CIN3 displazie severă sau carcinom în situ. CIN evoluează către cancer invaziv, poate metastaza şi în general are complitaţii posibil letale.

Un studiu american publicat în ediţia din Decembrie 2004 a Jurnalului ‘Cancer Reseach’ a urmărit 345 de femei cu risc ridicat de a dezvolta CIN vreme de 2 ani. Cercetătorii au analizat la 0, 6 şi 24 de luni în detaliu colului uterin al pacietelor, efectuând şi teste speciale pentru determinarea infecţiei cu HPV. Nivelul înalt de acid folic din organism a dus la o diminuare a riscului de a fi pozitive la testul iniţial cu 73% ( 95% CI,  0.08-0.91). Totodată, femeile care au avut un nivel mare de folat au avut o reducere cu 66% (OR: 0.33; 95% CI, 0.13-0.86) a riscului de a rămâne pozitive la testele virale succesive, dar şi o sansă cu 150% (OR: 2.50; 95% CI, 1.18-5.30) mai mare a de deveni negative la următoarele teste. (7)

Cu alte cuvinte, în 73% din cazuri, acidul folic poate preveni infecţia cu toate tipurile de papiloma virus (HPV), nu doar cele oncogene, iar în 66% din cazuri, femeile care erau iniţial pozitive şi aveau un nivel mare de acid folic în organism au devenit negative, lucru ce marchează eliminarea virusului şi a infecţiei.

.

Actiunile vitaminei B9

 • Previne aparitia malformatiilor tubului neural si a altor complicatii in timpul sarcinii.

Defectele tubului neural.

Acidul folic este una dintre cele mai mediatizate vitamine pentru importanta sa in timpul sarcinii. Femeile sunt sfatuite sa ia acid folic in sarcina sau chiar inainte de conceptie.

De asemenea, acidul folic este recomandat si pentru prevenirea unor posibile defecte ale sarcinii, care implica malformatii ale unei structuri de la fat numita tub neural.

Cresterea si dezvoltarea fetusului sunt caracterizate prin diviziunea celulara raspandita. Acidul folic participa la sinteza ADN-ului si a ARN-ului fetal.

Defectele de tub neural (NTD) rezulta fie in anencefalie, fie in spina bifida, care sunt devastatoare si uneori duc la defecte letale la nastere. Defectele au loc intre a 21-a si 27-a zi dupa concepere, perioada cand multe femei nu realizeaza daca sunt insarcinate.

Studii efectuate in SUA arata ca, riscul de NTD prioritar fortificarii alimentelor cu acid folic a fost estimat la 1:1000 de sarcini. Rezultatele unor teste aleatorii au demonstrat reduceri intre 60% si 100% in cazuri de NTD in cazurile in care femeile au consumat suplimente cu acid folic, pe langa o dieta variata in timpul perioadei periconceptionale (aproape o luna inainte si una dupa conceptie). Rezultatele acestor studii si a altora a ridicat un semnal de alarma Serviciului de Sanatate Publica din America, care a recomandat tuturor femeilor apte sa aiba copii sa consume intre 400mcg si 800 mcg  de acid folic zilnic, pentru a preveni NTD. Recomandarea a fost facuta tuturor femeilor aflate la varsta conceperii unui copil din cauza ca acidul folic trebuie sa fie disponibil inca de la inceputul sarcinii, si deoarece multe sarcini nu sunt planificate.

In ciuda eficacitatii suplimentarii cu acid folic, se pare ca mai putin de jumatate din femeile insarcinate respecta recomandarea. Pentru a descreste incidenta de NTD, FDA (Administratia de Alimente si Medicamente) a implementat legislatia in 1998, solicitand fortificarea tuturor produselor din grau cu acid folic. In SUA, nivelul necesar de fortificare a acidului folic a fost estimat sa asigure 100 mcg de acid folic aditional in dieta unei persoane de varsta medie, desi probabil asigura chiar mai mult datorita suprautilizarii acidului folic la producatorii de mancare.

Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor din America a raportat ca frecventa de NTD a scazut cu 26% de la dispozitie.

Totusi, studii efectuate in Canada, unde fortificarea este aproape identica cu cea din America (1,5 si 1,4 mg de acid folic/ kg de grau), au raportat reduceri mult mai mari ale incidentei de NTD.

.

Alte complicatii ale sarcinii

Statusul adecvat de acid folic poate preveni si manifestarea altor tipuri de defecte la nastere, inclusiv defecte ale inimii si malformatii ale membrelor. Totusi, argumentele de sustinere a acestor constatari nu sunt atat de solide incat sa sprijine prevenirea NTD. In plus, nivelurile de acid folat dietetic din timpul sarcinii au fost asociate cu riscurile crescute ale nasterii premature si ale copiilor subponderali.

Mai recent, nivelurile ridicate de homocisteina din sange, considerate un indicator al deficientei de folati, au fost asociate cu incidenta crescuta a pierderilor de sarcina, precum si a complicatiilor la nastere, cum ar fi preeclampsia si intreruperea placentei.

Astfel, conform studiilor, este rezonabil sa fie mentinuta suplimentarea cu acid folic in timpul sarcinii, chiar si dupa inchiderea tubului neural, pentru a descreste riscul altor probleme in timpul sarcinii.

 • Previne aparitia cancerului.

Se spune ca boala de cancer este cauzata de lezarea excesiva a ADN-ului, a repararii ADN-ului aflat in desfasurare si/sau a exprimarii neadecvate a genelor critice.

Atunci cand vitamina B9 este absenta, se produce incetinirea sau blocajul sintezei de ADN.

Daca celulele complexe – cum ar fi cele ale plamanilor, intestinului, uterului, vezicii urinare – sunt afectate de o carenta a acidului folic, ele se transforma in celule displazice care, divizandu-se, ar putea reprezenta un factor incipient in aparitia cancerului.

Conform studiilor, consumul zilnic de cel putin cinci portii de fructe si legume a fost in mod constant asociat cu descresterea incidentei cazurilor de cancer. Fructele si legumele sunt surse excelente de acid folic, care ar putea juca un rol in efectul lor anticarcinogenic.

Studiile de observare au descoperit asocierea dintre un status scazut al acidului folic si cancerul de cervix, colon si rect, plamani, esofag, creier, pancreas si mamar. Testele de interventie cu suplimentare de acid folic la oameni au fost realizate, in special, pentru studierea cancerului cervical si colorectal (colon si rectal). In timp ce rezultatele referitoare la cancerul cervical nu au fost consecvente, testele aleatorii de interventie referitoare la cancerul colorectal au fost mai mult decat promitatoare.

In anul 1973, un studiu a aratat ca celulele anormale ale uterului, care s-au denaturat datorita folosirii contraceptivelor, pot reveni la starea normala dupa un aport suplimentar de vitamina B9 (prin alimente).

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administreaza impreuna cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg si Pelin Dulce - Artemisia annua  

.

Cancer colorectal  

Vitamina B9 previne aparitia polipilor colorectali.

O meta-analiza recenta (sapte grupuri si noua studii de caz) a descoperit ca acidul folic din alimente a fost invers asociat cu riscul de cancer colorectal. Totusi, totalul de acid folic din alimentele si suplimentele cu acid folic nu au fost asociate cu riscul de cancer colorectal.

Este important de retinut ca studiile controlate de caz, examinate in aceasta meta-analiza, au fost foarte heterogene, iar autorii au mentionat ca fibra dietetica sau alte vitamine ar fi putut sa influenteze rezultatele lor.

In general, rolul acidului folic in prevenirea posibila a cancerului colorectal furnizeaza un exemplu al interactiunilor complexe dintre genetica si nutritie.

In principiu, studiile de observare au descoperit ca aportul foarte mic de acid folic si consumul mare de alcool sunt asociate cu incidenta cancerului colorectal. Alcoolul intervine in absorbtia si metabolismul acidului folic.

Intr-un studiu prospectiv pe mai mult de 45.000 asistenti sociali, consumul curent de mai mult de doua pahare de alcool pe zi a dublat riscul de cancer la colon. Combinatia de consum mare de alcool si consum scazut de acid folic a crescut si mai mult riscul de cancer la colon. Totusi, consumul ridicat de alcool la persoanele care au consumat 650 mcg sau mai mult de acid folic pe zi nu a fost asociata cu un risc ridicat de cancer la colon.

In unele studii, pentru persoanele care sunt homozigote pentru polimorfismul C677T MTHFR (T/T) s-a descoperit un risc scazut de cancer la colon, cand consumul de acid folic a fost adecvat. Totusi, cand consumul de acid folic este scazut si/sau consumul de alcool este mare, la persoanele cu (T/T) genotip s-a inregistrat un risc ridicat de cancer colorectal.

Cancer mamar

Studiile care au investigat daca consumul de acid folic afecteaza sau nu riscul de cancer mamar au raportat rezultate mixte. Rezultatele a doua studii prospective sugereaza ca riscul de cancer mamar la femeile care consuma in mod regulat alcool ar putea fi diminuat prin marirea consumului de acid folic.

In cateva studii, consumul moderat de alcool a fost asociat cu un risc crescut de cancer mamar la femei.

Interesant este faptul ca un studiu prospectiv vast pe mai mult de 88.000 de asistente medicale, a raportat ca administrarea de acid folic nu a fost asociat cu cancerul mamar la femeile care consumau mai putin de un pahar de bautura pe zi. Totusi, femeile care consumau cel putin un pahar de bautura pe zi si acid folic de cel putin 600 mcg, au prezentat 50% din riscul de cancer de san observat la femeile care consumau zilnic mai putin de 300 mcg de acid folic.

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administreaza impreuna cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg si Pelin Dulce - Artemisia annua

 • Coenzima in numeroase reactii metabolice esentiale.

Acidul tetrahidrofolic, care este forma activa a acidului folic in organism, actioneaza ca si coenzima in numeroase reactii metabolice esentiale. Coenzimele de folat actioneaza in calitate de acceptori si donatori ai unei unitati de carbon in aceste reactii. De asemenea, joaca un rol important in metabolismul unor aminoacizi, principalii constituenti ai proteinelor.

 • Rol in sinteza si metilarea acizilor nucleici.

Datorita rolurilor importante jucate de acidul folic in sinteza si metilarea ADN-ului si ARN-ului, consumul de acid folic poate afecta repararea ADN-ului si expresia genelor.

.

Folat coenzimele joaca un rol vital in metabolismul ADN-ului prin doua cai diferite: 

 1. sinteza ADN-ului de la precursorii sai (tiamidina si purinele) este dependenta de folat coenzime.
 2. metilarea ADN poate fi importanta in prevenirea cancerului.
 • Protejeaza organismul de bolile cardiovasculare.

Homocisteina si boala cardiovasculara

Deficienta de folat poate rezulta in sinteza descrescuta de metionina si formarea homocisteinei. Nivelurile ridicate de homocisteina pot fi un factor de risc pentru boala de inima, precum si pentru alte cateva boli cronice.

Rezultatele a peste 80 de studii indica faptul ca pana si nivelurile usor ridicate de homocisteina din sange duc la cresterea riscului de boli cardiovasculare. O analiza a studiilor observationale asupra homocisteinei din sange si bolii vasculare a indicat ca, o descrestere prelungita a nivelului homocisteinei din plasma cu doar 1 micromol/litru, duce la o reducere de risc cu aproape 10%.

Mecanismul prin care homocisteina creste riscul de boala vasculara ramane in continuare subiectul unor cercetari vaste, dar ar putea implica efecte adverse ale homocisteinei asupra cheagurilor de sange, vasodilatarii arterelor si ingrosarii peretilor arteriali.

Desi nivelurile crescute de homocisteina din sange au fost asociate in mod constant cu riscul crescut de boli cardiovasculare, nu este clar inca daca reducerea nivelurilor de homocisteina va reduce implicit riscul de boala cardiovasculara. In acelasi timp, Asociatia Americana a Inimii recomanda examinarea tuturor nivelurilor crescute de homocisteina doar la indivizii “cu risc ridicat”. De exemplu: cei care au in familie membri care sufera de boli cardiovasculare, malnutritie sau sindromul malabsorbtiei, hipotiroidism, esec renal, lupus sau persoanele care iau anumite medicamente (acid nicotinic, teofilina, rasina care leaga acidul biliar, metotrexat si Levodopa).

Majoritatea cercetarilor indica faptul ca un nivel de homocisteina < 10 micromol/litru din plasma este asociat cu un risc mai mic de boala cardiovasculara si un obiectiv de tratament rezonabil pentru persoanele cu risc mare.

Dietele bogate in acid folic au fost asociate cu riscul descrescut de boala cardiovasculara.

 • Coenzima in metabolismul aminoacizilor.

Folat coenzimele sunt necesare pentru metabolismul catorva aminoacizi importanti. Sinteza metioninei din homocisteina necesita un folat coenzima, precum si enzima dependenta de vitamina B12 ; acidul tetrahidrofolic este substratul tuturor enzimelor folice cu rol in metabolismul aminoacizilor.

 • Rol important in mentinerea echilibrului psihic.

Carentele de vitamina B9 determina adesea fenomene de depresie si tulburari de comportament. Mecanismul aparitiei acestor stari este determinat de afectarea producerii de neurotransmitatori: serotonina, dopamina, noradrenalina.

Tulburarile de producere ale serotoninei sunt asociate cu: insomnie, iritabilitate, anxietate, agresivitate.

Deficitul dopaminei se manifesta prin: depresie, apatie, scaderea libidoului.

Scaderea sintezei de noradrenalina este asociata cu tulburari de atentie, de memorie si de concentrare.

Alte actiuni importante ale vitaminei B9:

 • Actioneaza ca un factor de crestere si reproducere.
 • Este indispensabila in formarea globulelor rosii, prevenind astfel anemia.
 • Favorizeaza echilibrul emotional, diminueaza durerea.
 • Creste productia de lapte matern (actiune galactogoga).
 • Este o vitamina anticanceroasa - previne cancerul in cazul femeilor infectate cu HPV (Human papiloma virus).
 • Protejeaza fatul de anomalii congenitale care pot afecta creierul si coloana vertebrala.
 • In combinatie cu alte vitamine din complexul B, acidul folic intareste sistemul imunitar.
 • Suplimentele importante de vitamina B9 au un efect benefic pentru epiderma depigmentata si inlatura stresul si anxietatea.
 • Este necesara in guta, in rectocolita hemoragica, in boala Crohn.
 • Previne sau diminueaza sterilitatea masculina numita "sindromul celulelor rotunde idiopatice".
 • Reduce riscul bolilor coronariene, al tulburarilor de comportament, al tulburarilor functiilor intelectuale, al scaderii imunitatii la persoanele de varsta a treia (in special prin interventia vitaminei B9 in sensul potentarii limfocitelor T).
 • Analgezica.
 • Antitoxica.
 • Rol in regenerarea celulelor si in mentinerea integritatii celulare.
 • Stimuleaza regenerarea hematiilor.
 • Trofic al pielii.
 • Stimuleaza apetitul.
 • Antidermatozica.
 • Antiulceroasa.
 • Hipolipemianta.
 • Combate osteoporoza.

Indicatii

-  Afectiuni alergice: alergie la antibiotic

- Afectiuni ale sistemului imunitar: scaderea imunitatii.

- Afectiuni chirurgicale: escare

- Afectiuni dermato-venerice: acnee juvenila, depigmentarea parului, herpes, infectie cu HPV

- Afectiuni digestive: afectiuni gastro-intestinale (in general), afectiuni hepato-biliare, boala Crohn, constipatie, polipi colorectali, ulcer gastric

- Afectiuni genitale: Leucoree, micoza genitala, sterilitate

- Afectiuni geriatrice: senescenta, tulburari de comportament

- Afectiuni hematologice: anemie (in general), anemie feripriva, anemie postgastrectomie, hemoragii, leucopenie

- Afectiuni maligne: cancer (in general), leucemie

- Afectiuni metabolice: guta, obezitate

- Afectiuni ale sistemului nervos: afectiuni neurologice (in general), convulsii (prevenire), nevralgii, nevrita, poliomielita

- Afectiuni oftalmologice: hemoragie retiniana

- Afectiuni osteo-articulare: coxartroza, osteoporoza

- Afectiuni pediatrice: boala celiaca, distrofie la copii, tulburari de crestere

- Afectiuni psihiatrice: afectiuni psihice (in general), alcoolism, depresie, epilepsie, scaderea memoriei, tulburari de atentie

- Afectiuni stomatologice: carii dentare, pioree alveolo-dentara

- Afectiuni urinare: albuminuria, hemoglobinurie, insuficienta renala

- Boli infectioase: afectiuni virale (in general), gripa, hepatita acuta virala

- Boli parazitare: parazitoza intestinala

- Modificari ale sangelui: hipercolesterolemie, uremie

- Alte indicatii: anemii in sarcina, perioada de alaptare, pentru prevenirea nasterii premature si a anomaliilor placentare, anorexie, efecte secundare in contraceptia orala

.

Ingrediente/1 capsula: Acid Folic 800 mcg.

Mod de utilizare: 1 capsula pe zi, flaconul ajunge pentru 250 zile.

Efecte secundare: Nu s-au evidentiat la dozele prescrise.

Producator: Swanson Health Products, SUA

 "The Manufacture Date (Mfg Date) printed on the label represents the date the product was produced in compliance with Good Manufacturing Practices (GMP) regulations. In most cases, products are considered stable at full potency for 30 months from the manufacture date.*"

Data inscrisa pe eticheta este data productiei conform regulamentului GMP. In majoritatea cazurilor produsele sunt stabile la concentratie maxima timp de 30 luni de la data fabricatiei.

Prețurile produselor sunt finale. Toate produsele comercializate pe naturanoastra.ro sunt suplimente alimentare și nu au nevoie de rețetă de la medic. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru comentariile publicate pe site de către utilizatorii site-ului, rezultatele pot varia de la o persoană la alta.Apel intre 10:00 - 18:30 --- 0721829659 --- 0751209820 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 10-18:30 Sambata si Duminica inchis

 


Detalii produs


Categorie: Suplimente Alimentare-Medicinale

Cod produs (SKU): 00000137Produse similare


Highest Potency Vitamin D-3 5000 IU Prezentare : 250 gelule softgel ; Producator : Swanson Premium Brand Ajuta la mentinerea oaselor puternice si...
89 RON
147 RON
Recommended by Doctor, Best Hyaluronic Acid 1900 cu Collagen Tip2 si Best Serrapeptase Forte pentru 2 Luni In tratamentul afectiunilor articulare administrarea se va...
279 RON
418 RON
Acest Pachet promotional beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT oferit exclusiv de Cargus Curier. Deosebit de Eficient pentru Coxartroza, Gonartroza si Afectiuni Reumatismale . Cea mai...
420 RON
660 RON
Acest Pachet promotional beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT prin curierat Urgent Cargus. Pachetul contine Tratamentul pentru 2 luni cu cele 3 produse: 1. D-Mannose - 2 x 60 capsule...
367 RON
522 RON
Med's Best D- MANNOSE 1400 FORTE D-manoza in doza farmaceutica. Prezentare: 60 capsule Se poate administra copiilor mici de la 3 ani Vezi mai jos un tabel...
119 RON
198 RON
Graviola 600 mg Premium Swanson Tratament Original SUA (Annona Muricata) sau Guyabano - Soursop Prezentare: 60 capsule 600 mg Producator:...
105 RON
168 RON
  
    

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?

    

Marturiile clientilor

 

Am facut tratamentul cu Serrapeptase de la voi timp de 3 luni si mi s-au curatat complet sinusurile. Si fratele meu a inceput tratamentul. Va...

Geanina Horia

Vezi mai multe marturii