Orar 8:00 - 18:30 ~ 0721829659 ~ 0754858523 ~ 0751209820  |  Shipping and returns  |  About us  |  Contact us

Login  |  Signup  |  Special offers

  
  
  
  
 Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps images

 • Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps images
 • Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps images
 • Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps images
 • Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps images
 • Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps images
 • Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps images
 
 
Pin It


Vitamina B9 Acid Folic 800 mcg Sarcină și HPV, Papiloame, Cancer de Col 250 Caps

SKU: 00000137

Old price: 69 RON 29% discount

New price: 49 RON

In stock

The price includes the tax TVA 9%, Livrare prin Urgent Cargus 24H. Pentru urgentarea livrarii sunati la 0721829659 sau 0751209820

Formula exclusivă Acid Folic - Vitamina B9 menține sănătatea organismului și dezvoltarea normală a fetusului.

Un redutabil  protector al organismului.

Producător: Swanson Health products, USA

Conținut: 250 capsule  


Descriere:

Termenii de acid folic și folat sunt folosiți intersanjabil pentru a desemna această vitamină solubilă în apă din complexul B. Denumirea vine de la latinescul folium (frunze), pentru că folații au fost izolați prima dată din frunzele de spanac, în 1941. Această vitamină hidrosolubilă a grupului B este o veritabilă sursă de energie, de dinamism.

Acidul folic, forma cea mai stabilă, este un compus folat care se găsește rar în alimente sau în corpul uman, dar este forma cea mai folosită în suplimentele vitaminice și în alimentele fortificate, datorită stabilității sale crescute.

Folații, care se regăsesc în forma naturală, există în multe forme chimice atât în alimente, precum și în forme active metabolic în corpul uman. Vitamina B9 își pierde proprietățile la caldură și în mediile alcaline sau acide.

La fel ca plantele și microorganismele, flora bacteriană intestinală a organismului uman poate sintetiza vitamina B9.

Acidul folic ar putea preveni 46% din defectele de tub neural, 29% din accidentele vasculare cerebrale, 73% din infecţiile cu HPV( papiloma virus-virusul considerat responsabil pentru cancerul de col uterin), 63% din cazurile de preeclampsie, 44% din cancerele de sân, totul la un cost complet neglijabil, ţinând cont că acidul folic are un cost foarte scăzut.

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administrează împreună cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg și Pelin Dulce - Artemisia annua.  


Acidul folic reduce și riscul de dezvoltare al cancerului cervical, una dintre cele mai frecvente cauze de deces prin cancer la femei.

Femeile care au un nivel mic al acidului folic în globulele roşii din sânge şi sunt HPV-16 pozitive au un risc de 9 ori mai mare de a fi diagnosticate cu CIN2 sau CIN3 (cervical intraepithelial neoplasia – neoplazie intraepitelială limitat la cervix) decât femeile HPV-16 negative cu nivel mare al acidului folic în eritrocite, conform unui studiu publicat în ediţia din martie 2007 a Jurnalului Nutrition.

*CIN are 3 stadii de evoluţie. CIN1 înseamnă leziune intraepitelială scuamoasă de grad mic [low grade squamous intraepithelial lesion (LGSIL)] şi corespunde unei displazii uşoare, CIN2 şi CIN3 înseamnă leziune intraepitelială scuamoasă de grad mare [high grade squamous intraepithelial lesions (HSIL)], CIN2 fiind considerată displazie moderată, iar CIN3 displazie severă sau carcinom în situ. CIN evoluează către cancer invaziv, poate metastaza şi în general are complitaţii posibil letale.

*Un studiu american publicat în ediţia din Decembrie 2004 a Jurnalului ‘Cancer Reseach’ a urmărit 345 de femei cu risc ridicat de a dezvolta CIN vreme de 2 ani. Cercetătorii au analizat la 0, 6 şi 24 de luni în detaliu colului uterin al pacietelor, efectuând şi teste speciale pentru determinarea infecţiei cu HPV. Nivelul înalt de acid folic din organism a dus la o diminuare a riscului de a fi pozitive la testul iniţial cu 73% ( 95% CI,  0.08-0.91). Totodată, femeile care au avut un nivel mare de folat au avut o reducere cu 66% (OR: 0.33; 95% CI, 0.13-0.86) a riscului de a rămâne pozitive la testele virale succesive, dar şi o sansă cu 150% (OR: 2.50; 95% CI, 1.18-5.30) mai mare a de deveni negative la următoarele teste. (7)

*Cu alte cuvinte, în 73% din cazuri, acidul folic poate preveni infecţia cu toate tipurile de papiloma virus (HPV), nu doar cele oncogene, iar în 66% din cazuri, femeile care erau iniţial pozitive şi aveau un nivel mare de acid folic în organism au devenit negative, lucru ce marchează eliminarea virusului şi a infecţiei.

.

Acțiunile vitaminei B9:

 • Previne apariția malformațiilor tubului neural și a altor complicații în timpul sarcinii:

Defectele tubului neural:

Acidul folic este una dintre cele mai mediatizate vitamine pentru importanța sa în timpul sarcinii. Femeile sunt sfătuite să ia acid folic în sarcină sau chiar înainte de concepție.

De asemenea, acidul folic este recomandat și pentru prevenirea unor posibile defecte ale sarcinii, care implică malformații ale unei structuri de la făt numită tub neural.

Creșterea și dezvoltarea fetusului sunt caracterizate prin diviziunea celulara răspândită. Acidul folic participă la sinteza ADN-ului și a ARN-ului fetal.

Defectele de tub neural (NTD) rezultă fie în enencefalie, fie în spina bifidă, care sunt devastatoare și uneori duc la defecte letale la naștere. Defectele au loc între a 21-a și 27-a zi după concepere, perioada când multe femei nu realizează dacă sunt însărcinate.

*Studii efectuate în SUA arată că, riscul de NTD prioritar fortificării alimentelor cu acid folic a fost estimat la 1:1000 de sarcini. Rezultatele unor teste aleatorii au demonstrat reduceri între 60% și 100% în cazuri de NTD în cazurile în care femeile au consumat suplimente cu acid folic, pe lângă o dietă variată în timpul perioadei periconcepționale (aproape o lună înainte și una după concepție). Rezultatele acestor studii și a altora a ridicat un semnal de alarmă Serviciului de Sănătate Publică din America, care a recomandat tuturor femeilor apte să aibă copii să consume între 400mcg și 800 mcg  de acid folic zilnic, pentru a preveni NTD. Recomandarea a fost facută tuturor femeilor aflate la vârsta conceperii unui copil din cauză că acidul folic trebuie să fie disponibil încă de la începutul sarcinii, și deoarece multe sarcini nu sunt planificate.

În ciuda eficacității suplimentării cu acid folic, se pare că mai puțin de jumătate din femeile însărcinate respectă recomandarea. Pentru a descrește incidența de NTD, FDA (Administrația de Alimente și Medicamente) a implementat legislația în 1998, solicitând fortificarea tuturor produselor din grâu cu acid folic. În SUA, nivelul necesar de fortificare a acidului folic a fost estimat să asigure 100 mcg de acid folic adițional în dieta unei persoane de vârsta medie, deși probabil asigură chiar mai mult datorita suprautilizării acidului folic la producătorii de mâncare.

*Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din America a raportat că frecvența de NTD a scăzut cu 26% de la dispoziție.

*Totuși, studii efectuate în Canada, unde fortificarea este aproape identică cu cea din America (1,5 si 1,4 mg de acid folic/ kg de grâu), au raportat reduceri mult mai mari ale incidenței de NTD.


Alte complicații ale sarcinii:

Statusul adecvat de acid folic poate preveni și manifestarea altor tipuri de defecte la naștere, inclusiv defecte ale inimii și malformații ale membrelor. Totuți, argumentele de susținere a acestor constatări nu sunt atât de solide încât să sprijine prevenirea NTD. În plus, nivelurile de acid folat dietetic din timpul sarcinii au fost asociate cu riscurile crescute ale nașterii premature și ale copiilor subponderali.

Mai recent, nivelurile ridicate de homocisteină din sânge, considerate un indicator al deficienței de folați, au fost asociate cu incidența crescută a pierderilor de sarcină, precum și a complicațiilor la naștere, cum ar fi preeclampsia și întreruperea placentei.

Astfel, conform studiilor, este rezonabil să fie menținută suplimentarea cu acid folic în timpul sarcinii, chiar și după inchiderea tubului neural, pentru a descrește riscul altor probleme în timpul sarcinii.

Previne apariția cancerului:

Se spune că boala de cancer este cauzată de lezarea excesivă a ADN-ului, a reparării ADN-ului aflat în desfășurare și/sau a exprimării neadecvate a genelor critice.

Atunci când vitamina B9 este absentă, se produce incetinirea sau blocajul sintezei de ADN.

Dacă celulele complexe – cum ar fi cele ale plămânilor, intestinului, uterului, vezicii urinare – sunt afectate de o carență a acidului folic, ele se transformă în celule displazice care, divizandu-se, ar putea reprezenta un factor incipient în apariția cancerului.

*Conform studiilor, consumul zilnic de cel puțin cinci portii de fructe și legume a fost în mod constant asociat cu descreșterea incidenței cazurilor de cancer. Fructele și legumele sunt surse excelente de acid folic, care ar putea juca un rol în efectul lor anticarcinogenic.

*Studiile de observare au descoperit asocierea dintre un status scăzut al acidului folic și cancerul de cervix, colon și rect, plămâni, esofag, creier, pancreas și mamar. Testele de intervenție cu suplimentare de acid folic la oameni au fost realizate, în special, pentru studierea cancerului cervical și colorectal (colon și rectal). În timp ce rezultatele referitoare la cancerul cervical nu au fost consecvente, testele aleatorii de intervenție referitoare la cancerul colorectal au fost mai mult decât promițătoare.

*În anul 1973, un studiu a arătat că celulele anormale ale uterului, care s-au denaturat datorită folosirii contraceptivelor, pot reveni la starea normală după un aport suplimentar de vitamina B9 (prin alimente).

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administrează împreună cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg și Pelin Dulce - Artemisia annua  


Cancer colorectal:  

Vitamina B9 previne apariția polipilor colorectali.

O meta-analiza recentă (șapte grupuri și nouă studii de caz) a descoperit că acidul folic din alimente a fost invers asociat cu riscul de cancer colorectal. Totuși, totalul de acid folic din alimentele și suplimentele cu acid folic nu au fost asociate cu riscul de cancer colorectal.

Este important de reținut că studiile controlate de caz, examinate în această meta-analiză, au fost foarte heterogene, iar autorii au menționat că fibra dietetică sau alte vitamine ar fi putut să influențeze rezultatele lor.

În general, rolul acidului folic în prevenirea posibilă a cancerului colorectal furnizează un exemplu al interacțiunilor complexe dintre genetică și nutriție.

*În principiu, studiile de observare au descoperit că aportul foarte mic de acid folic și consumul mare de alcool sunt asociate cu incidența cancerului colorectal. Alcoolul intervine în absorbția și metabolismul acidului folic.

*Într-un studiu prospectiv pe mai mult de 45.000 asistenți sociali, consumul curent de mai mult de două pahare de alcool pe zi a dublat riscul de cancer la colon. Combinația de consum mare de alcool și consum scăzut de acid folic a crescut și mai mult riscul de cancer la colon. Totuși, consumul ridicat de alcool la persoanele care au consumat 650 mcg sau mai mult de acid folic pe zi nu a fost asociată cu un risc ridicat de cancer la colon.

*În unele studii, pentru persoanele care sunt homozigote pentru polimorfismul C677T MTHFR (T/T) s-a descoperit un risc scăzut de cancer la colon, cand consumul de acid folic a fost adecvat. Totuși, când consumul de acid folic este scăzut și/sau consumul de alcool este mare, la persoanele cu (T/T) genotip s-a înregistrat un risc ridicat de cancer colorectal.

Cancer mamar:

*Studiile care au investigat dacă consumul de acid folic afectează sau nu riscul de cancer mamar au raportat rezultate mixte. Rezultatele a două studii prospective sugerează că riscul de cancer mamar la femeile care consumă în mod regulat alcool ar putea fi diminuat prin mărirea consumului de acid folic.

*În câteva studii, consumul moderat de alcool a fost asociat cu un risc crescut de cancer mamar la femei.

*Interesant este faptul că un studiu prospectiv vast, pe mai mult de 88.000 de asistente medicale, a raportat că administrarea de acid folic nu a fost asociat cu cancerul mamar la femeile care consumau mai puțin de un pahar de băutură pe zi. Totuși, femeile care consumau cel puțin un pahar de băutură pe zi și acid folic de cel putin 600 mcg, au prezentat 50% din riscul de cancer de sân observat la femeile care consumau zilnic mai puțin de 300 mcg de acid folic.

Pentru toate tratamentele anticancer Acidul Folic se administrează împreună cu Extract de Ceai Verde    Graviola de 600 mg și Pelin Dulce - Artemisia annua

Coenzimă în numeroase reacții metabolice esențiale:

Acidul tetrahidrofolic, care este forma activă a acidului folic în organism, acționează ca și coenzima în numeroase reacții metabolice esențiale. Coenzimele de folat acționează în calitate de acceptori și donatori ai unei unități de carbon în aceste reacții. De asemenea, joacă un rol important în metabolismul unor aminoacizi, principalii constituenți ai proteinelor.

Rol in sinteza si metilarea acizilor nucleici:

Datorită rolurilor importante jucate de acidul folic în sinteza și metilarea ADN-ului și ARN-ului, consumul de acid folic poate afecta repararea ADN-ului și expresia genelor.

Folat coenzimele joacă un rol vital în metabolismul ADN-ului prin două căi diferite: 

 1. sinteza ADN-ului de la precursorii săi (tiamidină și purinele) este dependenta de folat coenzime.
 2. metilarea ADN poate fi importantă în prevenirea cancerului

Protejează organismul de boli cardiovasculare:

Homocisteina și boala cardiovasculară:

Deficiența de folat poate rezulta în sinteza descrescută de metionină și formarea homocisteinei. Nivelurile ridicate de homocisteină pot fi un factor de risc pentru boala de inimă, precum și pentru alte câteva boli cronice.

*Rezultatele a peste 80 de studii indică faptul că până și nivelurile ușor ridicate de homocisteină din sânge duc la creșterea riscului de boli cardiovasculare. O analiză a studiilor observaționale asupra homocisteinei din sânge și bolii vasculare a indicat că, o descreștere prelungită a nivelului homocisteinei din plasmă cu doar 1 micromol/litru, duce la o reducere de risc cu aproape 10%.

Mecanismul prin care homocisteina crește riscul de boală vasculară rămâne în continuare subiectul unor cercetări vaste, dar ar putea implica efecte adverse ale homocisteinei asupra cheagurilor de sânge, vasodilatarii arterelor și ingrșării pereților arteriali.

Deși nivelurile crescute de homocisteină din sânge au fost asociate în mod constant cu riscul crescut de boli cardiovasculare, nu este clar încă dacă reducerea nivelurilor de homocisteină va reduce implicit riscul de boală cardiovasculară. În același timp, Asociația Americană a inimii recomanda examinarea tuturor nivelurilor crescute de homocisteină doar la indivizii “cu risc ridicat”. De exemplu: cei care au în familie membri care suferă de boli cardiovasculare, malnutriție sau sindromul malabsorbției, hipotiroidism, eșec renal, lupus sau persoanele care iau anumite medicamente (acid nicotinic, teofilină, rășina care leagă acidul biliar, metotrexat).

*Majoritatea cercetărilor indică faptul că un nivel de homocisteină < 10 micromol/litru din plasmă este asociat cu un risc mai mic de boală cardiovasculară și un obiectiv de tratament rezonabil pentru persoanele cu risc mare.

Dietele bogate în acid folic au fost asociate cu riscul descrescut de boala cardiovasculară.

Coenzima în metabolismul aminoacizilor:

Folat coenzimele sunt necesare pentru metabolismul câtorva aminoacizi importanți. Sinteza metioninei din homocisteină necesită un folat coenzimă, precum și enzima dependentă de vitamina B12 ; acidul tetrahidrofolic este substratul tuturor enzimelor folice cu rol în metabolismul aminoacizilor.

Rol important în menținerea echilibrului psihic:

Carențele de vitamina B9 determină adesea fenomene de depresie și tulburări de comportament. Mecanismul apariției acestor stări este determinat de afectarea producerii de neurotransmițători: serotonina, dopamina, noradrenalina.

Tulburările de producere ale serotoninei sunt asociate cu: insomnie, iritabilitate, anxietate, agresivitate.

Deficitul dopaminei se manifestă prin: depresie, apatie, scăderea libidoului.

Scăderea sintezei de noradrenalina este asociată cu tulburari de atenție, de memorie și de concentrare.

Alte acțiuni importante ale vitaminei B9:

 • Acționează ca un factor de creștere și reproducere,
 • Este indispensabilă în formarea globulelor roșii, prevenind astfel anemia,
 • Favorizează echilibrul emoțional, diminuează durerea,
 • Crește producția de lapte matern (acțiune galactogogă).
 • Este o vitamină anticanceroasă - previne cancerul în cazul femeilor infectate cu HPV (Human papiloma virus),
 • Protejează fătul de anomalii congenitale care pot afecta creierul și coloana vertebrală,
 • În combinație cu alte vitamine din complexul B, acidul folic întărește sistemul imunitar.
 • Suplimentele importante de vitamina B9 au un efect benefic pentru epiderma depigmentată și înlătura stresul și anxietatea.
 • Este necesară în gută, în rectocolita hemoragică, în boala Crohn.
 • Previne sau diminuează sterilitatea masculina numită "sindromul celulelor rotunde idiopatice".
 • Reduce riscul bolilor coronariene, al tulburărilor de comportament, al tulburărilor funcțiilor intelectuale, al scăderii imunității la persoanele de vârsta a treia (în special prin intervenția vitaminei B9 în sensul potențării limfocitelor T),
 • Analgezică,
 • Antitoxică,
 • Rol în regenerarea celulelor și în menținerea integrității celulare,
 • Stimulează regenerarea hematiilor,
 • Trofic al pielii,
 • Stimulează apetitul,
 • Antidermatozică,
 • Antiulceroasă,
 • Hipolipemiantă,
 • Combate osteoporoza.

Indicații:

-  Afecțiuni alergice: alergie la antibiotic,

- Afecțiuni ale sistemului imunitar: scăderea imunității,

- Afecțiuni chirurgicale: escare,

- Afecțiuni dermato-venerice: acnee juvenilă, depigmentarea părului, herpes, infecție cu HPV,

- Afecțiuni digestive: afecțiuni gastro-intestinale (în general), afecțiuni hepato-biliare, boala Crohn, constipație, polipi colorectali, ulcer gastric,

- Afecțiuni genitale: Leucoree, micoză genitală, sterilitate,

- Afecțiuni geriatrice: senescentă, tulburări de comportament,

- Afecțiuni hematologice: anemie (în general), anemie feriprivă, anemie postgastrectomie, hemoragii, leucopenie,

- Afecțiuni maligne: cancer (în general), leucemie,

- Afecțiuni metabolice: gută, obezitate,

- Afecțiuni ale sistemului nervos: afecțiuni neurologice (în general), convulsii (prevenire), nevralgii, nevrită, poliomielită,

- Afecțiuni oftalmologice: hemoragie retiniană,

- Afecțiuni osteo-articulare: coxartroză, osteoporoză,

- Afecțiuni pediatrice: boala celiacă, distrofie la copii, tulburări de creștere,

- Afecțiuni psihiatrice: afecțiuni psihice (în general), alcoolism, depresie, epilepsie, scăderea memoriei, tulburări de atenție,

- Afecțiuni stomatologice: carii dentare, pioree alveolo-dentară,

- Afecțiuni urinare: albuminuria, hemoglobinurie, insuficiență renală,

- Boli infecțioase: afecțiuni virale (în general), gripă, hepatită acută virală,

- Boli parazitare: parazitoză intestinală,

- Modificări ale sângelui: hipercolesterolemie, uremie,

- Alte indicații: anemii în sarcină, perioada de alăptare, pentru prevenirea nașterii premature și a anomaliilor placentare, anorexie, efecte secundare în contracepția orală.


Ingrediente/1 capsulă: Acid Folic 800 mcg.

Mod de utilizare: 1 capsulă pe zi, flaconul ajunge pentru 250 zile.

Efecte secundare: Nu s-au evidențiat la dozele prescrise.

Producător: Swanson Health Products, USA


 "The Manufacture Date (Mfg Date) printed on the label represents the date the product was produced in compliance with Good Manufacturing Practices (GMP) regulations. In most cases, products are considered stable at full potency for 30 months from the manufacture date.*"

Data înscrisă pe etichetă este data producției conform regulamentului GMP. În majoritatea cazurilor produsele sunt stabile la concentrație maximă timp de 30 luni de la data fabricației.

*Prețurile produselor conțin TVA. Toate produsele comercializate pe naturanoastra.ro sunt suplimente alimentare și nu au nevoie de rețetă de la medic. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru comentariile publicate pe site. Rezultatele nu sunt garantate și pot varia de la o persoană la alta în funcție de metabolism, starea generală de sănătate, sex, vârstă,etc. Imaginile afișate pe site-ul web sunt cu titlu de prezentare.

Orar 8:00 - 18:30 ~ 0721829659 ~ 0754858523 ~ 0751209820 - Phone orders
Luni-Vineri, 8-18:30 Sambata si Duminica închis

 


Product details


Category: Suplimente Alimentare - Medicinale, Antitumorale, Sistem Imunitar, Genitale, Sistem endocrin

Product code - SKU: 00000137Similar products


Formula exclusivă Asparagus contribuie la buna funcționare a tractului urniar, gută, pietre la rinichi Prezentare: 60 Capsule Vegetariene Producător: Swanson Health Products, SUA...
109 RON
178 RON
Formula Exclusivă Best Serrapeptase Forte 240, 000 - Serrapeptase Doza Farmaceutică Forte susține sănătatea sistemului vascular. Prezentare: flacon cu 90 capsule Producător: Cambridge Comod...
137 RON
198 RON
Formula exclusiv ă Ultra Lithium Orotate contribuie la buna functionare a sistemului nervos central . Un redutabil suport in Tulbur ă ri Neurologice, Depresie, Abuz de Droguri si A...
67 RON
119 RON
Formula exclusivă Astragalus Root contribuie la întărirea sistemului imunitar, anticancerigen, antitumoral Un redutabil susținător al organismului Prezentare: 100 capsule 470 mg Prod...
49 RON
77 RON
Formula exclusivă Wormwood - Artemisia Annua - Pelinita - Pelin Dulce contribuie la întărirea sistemului imunitar, anticancerigen, antitumoral Un redutabil susținătoral sistemului imunitar Prez...
89 RON
149 RON
Formula exclusivă D-Mannose contribuie la menținerea sănătoasă a tractului urinar, elimină bacteria E-coli și cistita recurentă. Un redutabil susținător al tractului urinar sănătos . Prezentare:...
127 RON
184 RON
  
  


  

Subscribe to newsletter

 
Would you like to receive our emails regarding discounts and special offers? Sign up now for our newsletter and stay up to date with everything that's new!

  


  

New products

  

  

Marturiile clientilor

 

Am fost la analize din nou si domnul doctor se uita cu ochi mari la mine si nu-i venea sa creada ca am scapat de osteoporoza atat de repede. Cand...

Andrei Ciutariu

View more testimonials