Modalitati de a sprijini Pasiunea si Sanatatea sexuala

Modalitati de a sprijini Pasiunea si Sanatatea sexuala

Se simte romantismul în aer? Sănătatea sexuală este o parte importantă a vietii noastre. Și, la fel ca orice altă problema a corpului nostru, există modalități prin care ii puteți oferi  un pic de sprijin suplimentar pentru a vă menține vitalitatea sexuală. Cu toții dorim să ne simțim încrezători atunci când ne apropiem de partenerul nostru. Și știința este de partea noastră. Îmbrățișarea persoanei dragi ajută la stimularea nervului vag, unul dintre cei 12 nervi cranieni, care ajută la controlul ritmului cardiac și al digestiei. Atunci când nervul vag este stimulat de mângâiere, corpurile noastre sunt mai predispuse să elibereze oxitocina, care ne ajută să ne relaxăm prin reducerea hormonilor de stres, cortizol și norepinefrină.

Asadar, indiferent dacă doriți să vă cresteti libidoul, să creșteți longevitatea, să vă îmbunătățiți experiențele sexuale sau să vă consolidați sănătatea sexuală generală, aveți opțiuni. Iată câteva suplimente pentru sănătatea sexuală  si pentru a sustine sănătatea intregului organism.

Cele mai bune plante medicinale pentru sănătatea sexuală:

Tonicele pe bază de plante și afrodisiacele naturale au fost folosite pentru a sprijini bunăstarea sexuală de-a lungul istoriei. Generații intregi de bărbați și femei s-au orientat spre aceste soluții naturale pentru a-și spori simțurile și a imbunatati experiențele sexuale. Dar care sunt cele mai bune? Să explorăm câteva opțiuni.

Maca pentru sănătatea sexuală:

Maca este o plantă originară din Munții Anzi din centrul Peru. Localnicii de acolo l-au cultivat de mii de ani ca legumă. Rădăcinile conțin acizi grași esențiali și aminoacizi, printre alți nutrienți. Atât bărbații, cât și femeile folosesc Maca pentru a imbunatati dorința sexuală și a încuraja sănătatea reproductivă, precum și pentru a imbunatati rezistența fizică.

Extract de Stridii japoneze pentru sănătate sexuală:

Stridiile au fost mult timp apreciate ca fiind un bun afrodisiac natural. Stridiile și extractele de stridii sunt foarte nutritive și foarte bogate în zinc. Zincul are o relație unică cu producția de testosteron și poate influența pozitiv sănătatea sexuală a bărbaților. Extractul de stridie este deosebit de popular în Japonia, iar acum a devenit la fel de cautat in toata lumea. Extractul de stridii japoneze de la Swanson Health provine direct din Japonia, unde este recoltat din straturi protejate de stridii din Pacific.

Ashwagandha pentru sănătatea sexuală:

Ashwagandha este utilizata în mod tradițional în practicile ayurvedice, indiene, Unami și africane pentru o varietate de beneficii, inclusiv pentru capacitatea sa de a calma mintea. Reducerea stresului si a anxietatii este esentiala pentru o viata echilibrata si pentru conectarea cu partenerul.

Cele mai bune trucuri de sănătate sexuală:

Una dintre cele mai bune modalități de a sprijini sănătatea sexuală și sănătatea reproductiva este să ai grijă de corpul și mintea ta. Un singur dezechilibru vă poate afecta intregul sistem, așa că încercați aceste sfaturi pentru a rămâne pe drumul cel bun pentru sănătatea întregului corp:

Hidrateaza-te pentru a-ti sustine sanatatea

Corpul tău are nevoie de multa apa pentru a rămâne sănătos și pentru a funcționa corect. Poate sună banal, dar hidratarea contează cu adevărat. Poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării și a sănătății sexuale. Dacă nu sunteți sigur cât de multă apă să beți, faceți un calcul împărțind greutatea corporală în jumătate și cam atatea cani de apa să beți în fiecare zi. De exemplu, o persoană de 180 de kilograme ar trebui sa bea 90 de cani de apă în fiecare zi. Dacă te plictisești doar cu apă simplă, infuzează-ți apa cu felii de fructe și ierburi proaspete.

Asigura-te ca dormi suficient

Nimeni nu se străduiește sa doarma suficient de mult. Somnul oferă corpului și minții o șansa sa se recupereze și sa se pregateasca pentru noua zi care urmează. Deci, în timp ce vă gândiți la sănătatea sexuală, asigurați-vă că folosiți acel pat si pentru a vă odihni suficient. Dacă aveți probleme cu somnul, puteti sa folositi suplimente cum ar fi melatonina.

Luați-vă multivitaminele

Pentru a ajuta la reducerea lacunelor de nutrienți în dieta dvs. și pentru a vă asigura că deficiențele de nutrienți nu afectează sănătatea sexuală și reproductivă, adăugați un aport de multivitamine  în rutina zilnică. În acest fel, veți ști că toate bazele dvs. sunt acoperite și că, corpul dvs. are substanțele nutritive de care are nevoie pentru o sănătate optimă, pentru întregul organism. Dacă sunteți îngrijorat de posibilele deficiențe de vitamine și minerale, consultați-vă medicul. Este important să discutați despre sănătatea sexuală cu medicul dumneavoastră în timpul vizitei dvs. anuale de sănătate.

Susțineți-vă sănătatea imunitara

Știați că sistemul dvs. de reproducere poate fi legat de funcția imunitara? Cercetările sugerează că organismele noastre acordă prioritate sănătății imunitare față de sănătatea reproducerii, deci dacă sistemul dvs. imunitar are nevoie de sprijin, mai ales în lunile de iarnă, este posibil ca organismul dvs. să nu dedice atât de multă energie sistemului dumneavoastră de reproducere. Din fericire, sfaturile de sănătate enumerate mai sus (menținerea hidratării, somnul și administrarea vitaminelor) pot ajuta, de asemenea, la susținerea sistemului imunitar.

Reduceți stresul și relaxați-vă cu uleiuri esențiale

Aromaterapia și uleiurile esențiale vă pot ajuta să reduceți stresul și să vă relaxați, ceea ce vă poate afecta pozitiv sănătatea sexuală. Uleiurile esențiale sunt folosite de mii de ani pentru a susține energia, pentru reducerea stresului și bunăstarea generală.

Ne place să folosim ulei de lavandă și ulei de ylang ylang pentru a relaxa atât mintea, cât și corpul. Faceți-vă propriul ulei calmant de corp adăugând 3 picături de ulei de lavandă și 2 picături de ulei de ylang ylang in 2 sau 3 linguri dintr-un ulei purtător, cum ar fi ulei de migdale dulci sau ulei de cocos. Masati pielea cu acest amestec  pentru a sprijini sănătatea și relaxarea pielii.


Sănătatea și bunăstarea sunt o călătorie și sperăm că aceste sfaturi pentru sănătatea sexuală și sănătatea întregului organism vă vor fi de folos.

 

 

 

 

 

Comentarii