Turmeric si Boswellia

Turmeric si Boswellia

Turmericul este unul dintre cele mai cunoscute plante datorită puterilor sale antioxidante și numeroaselor beneficii pentru sănătate - de la susținerea sănătății pielii și a sistemului digestiv, la memorie, sănătate cognitivă și multe altele. Insa, domeniul în care turmericul este cel mai des folosit si are rezultate vizibile este sanatatea articulatiilor.

Curcuma era folosita pentru sanatatea articulatiilor inca din cele mai vechi timpuri. De fapt, utilizarea sa pentru sănătatea articulară a fost folosita in practicile chinezești și ayurvedice. Și studiile au confirmat aceste beneficii, demonstrând ca functia articulara este mult imbunatatita după suplimentarea fie cu curcumă, fie cu curcumină, compusul activ din curcumă care conferă majoritatea beneficiilor sale pentru sănătatea organismului.

Pentru rezultate mult imbunatatite in ceea ce priveste sanantatea articulatiilor curcuma a fost combinata cu Boswellia Serrata(tamaie).

Ce este Boswellia Serrata (Tamaia)?

Boswellia serrata- sau pur și simplu boswellia (Tamaie) , așa cum se numește mai frecvent - este o plantă care crește în părțile mai calde din India. La fel ca turmericul, a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri în tradițiile ayurvedice  pentru sanatatea organismului. Studii recente au descoperit in boswellia mai mulți compuși cu proprietăți care ajuta organismul, inclusiv acidul boswellic, despre care cercetările arată ca este deosebit de util pentru sănătatea și confortul articulațiilor.

Beneficiile Turmericului asupra sanatatii articulatiilor:

Datorită compușilor antioxidanți din turmeric - în principal curcumina - studiile au arătat că turmericul poate inhiba enzimele care pot contribui la disconfortul articulațiilor, iar experții în sănătate  recomandă 500 de miligrame de turmeric de două ori pe zi pentru îngrijirea articulațiilor.

Studiile au arătat, de asemenea, că turmericul poate oferi o îmbunătățire pe termen lung a funcției articulare și poate fi o solutie excelenta de tratament adjuvant, insa este necesara recomandarea medicului dumnevoastra in cazul in care mai faceti si alte tratamente alopate.

De ce ste mai eficinet Turmericul in combinatie cu Boswellia?

Deoarece atat Turmericul cat si Boswellia sunt folosite pentru sanatatea articulatiilor, chiar si separat.  Studiile arata ca luandu-le impreuna ofera beneficii sinergice pentru sanatatea articulatiilor. Combinatia dintre acidul Boswelic si turmericul care este un puternic antioxidant ii poate creste eficacitatea si puterea de absorbtie.

Un studiu care a implicat un total de 210 participanți cu vârsta cuprinsă între 40 și 77 de ani pentru o perioadă de 12 săptămâni, a arătat că, în timp ce curcumina a furnizat efecte benefice semnificative asupra confortului articulațiilor, curcumina cu acid boswellic s-a dovedit mai eficientă, ceea ce cercetătorii au presupus că se datorează efectelor sinergice ale cele două plante.

 

 

 

Comentarii