Andrographis Paniculata 400 mg 60 capsule Swanson

Swanson Health Products
31,80 RON (TVA inclus)
Livrare prin Curier.
Swanson Health Products
Disponibil in stoc

Descriere


Formula exclusivă Andrographis Paniculata contribuie la distrugerea celulelor tumorale și îmbunătățește funcția hepatică.

Un redutabil susținător al sistemului imunitar

Prezentare: flacon cu 60 capsule de 400mg

Producător: Swanson SUA

 

Descriere:

Nu se știe cu exactitate dar cel mai probabil locul de origine al Andrographis paniculata se găseşte în sudul Indiei şi Sri Lanka. Se prezintă sub forma unei plante anuale,  înaltă de 30- 110 cm, cu secţiunea tulpinei pătrate, frunze alungite, lanceolate. Florile sunt mici, albe cu puncte roz- violet pe petale. Fructele sunt capsule lungi de 2 cm şi late de câţiva milimetri şi conţin seminte galben- brune. Se cultivă în scopuri medicinale în mai multe ţări asiatice.

 

Mai este cunoscută sub denumirea ayurvedica de Kalmegh sau Kalamegha. In India i se mai spune şi Maha-tita (regele amărăciunii), iar în Malaezia Hempedu Bumi (“fierea pământului”) deoarece este una dintre cele mai amară plante cunoscută. Menţionez şi numele asiatice ale plantei deoarece în magazinele de specialitate s-ar putea să o găsiţi după aceste denumiri şi nu după denumirea latinească. Această plantă are un istoric bogat în ceea ce priveşte întrebuinţarea sa în scopuri medicinale, ca antiinflamator, antibacterian, antiviral, antitumoral etc. Un exemplu bine cunoscut este marea epidemie de gripă din 1918, considerată de către specialişti ca fiind mai devastatoare decât ciuma care a lovit Asia şi Europa în secolul al XIV-lea. In 1918 singura ţară în care epidemia a fost controlată şi mare parte dintre bolnavi şi- au revenit miraculos a fost India, unde s-a folosit ca şi remediu Andrographis paniculata.

Din studiile efectuate până în prezent, printre cele mai importante substanţe dintre substanţele active conţinute de această plantă se numără şi andrografolidul. Ca şi acţiune hepatoprotectivă, această substanţă este mai potentă decât silimarina, observându-se o creştere a viabilităţii hepatocitelor şi o scădere a toxicităţii hepatice mai pronunţată atunci când se administrează  Andrographis paniculata. Sunt îndepartate inclusiv efectele toxice hepatice ale paracetamolului, tetraclorurii de carbon (CCl4) şi galactozaminei (Visen, 1993).

Experimentele efectuate de Kapril în 1993 şi de Trivedi şi Rawal în 1998 au arătat ca Andrographis paniculata scade activitatea lipoperoxidativă (generarea de radicali liberi, cancerigeni), având astfel un rol benefic împotriva procesului de apariţie a tumorilor. Singh şi colaboratorii sai au identificat în 2001 mecanismul prin care  Andrographis paniculata realizează îndepărtarea carcinogenilor prin detoxifierea hepatică; este vorba despre reglarea sistemelor antioxidante hepatice şi acţiunea asupra metabolizarii substanţelor toxice la nivel microzomal.

In ultimii ani s-au realizat multiple studii care să evalueze rolul acestei plante în tratarea cancerului de ficat dar şi a altor tipuri de cancere. Administrarea de andrografolit inhibă proliferarea celulelor canceroase blocând ciclul celular al celulelor canceroase la trecerea din faza G0 în G1 prin inducerea proteinei inhibitorii p27 şi prin scăderea expresiei kinazei ciclin-dependente 4 (CDK4). Inducerea blocarii ciclului celular la celulele canceroase se mai produce şi prin modificarea echilibrului redox intracelular de către substanţele active din Andrographis paniculata.

O altă cale prin care andrografolidul distruge celulele tumorale este inducerea apoptozei, adica forţarea celulelei respective să intre într-o stare de autodistrugere. Inducerea apoptozei se realizează în acest caz pe calea caspazelor, prin activarea caspazei-3 şi a caspazei-8.

Un alt efect benefic al andrografolidului este stimularea răspunsului imun prin creşterea numărului de limfocite şi a producţiei de interleukina 2 (Il-2). Mai mult, această substanţă s-a dovedit a stimula productia de TNF-alfa şi a markerilor CD de pe suprafaţa celulelor, rezultând o creştere a efectului citotoxic al limfocitelor împotriva celulelor canceroase.

Un studiu interesant a fost efectuat pe celule canceroase din leucemia acută mieloblastica, rezultatul dovedind o inhibiţie semnificativă a acestor celule. Acest efect s-a produs prin activarea apoptozei acestor celule rezultând o fragmentare a ADN-ului lor şi o încetare a activităţii mitocondriale. S-a mai constatat o scădere a proteinei Bcl-2 (B-cell lymphoma 2) şi o creştere a Bax (proteina X asociata Bcl-2).

Andrografolidul a dovedit activitate anti-canceroasă şi în cazul melanomului şi a cancerului de colon, inhibând proliferarea celulelor respective şi stimularea răspunsului imun.

In cazul cancerului de prostată, testat pe celule tumorale PC-3 andrografolidul a indus apoptoza pe calea caspazelor.

Recpmandat în:

 • funcționarea normală a sistemului imunitar:
  • crește acțiunea celulelor imunitare împotriva celor anormale.
  • reduce acțiunea agenților infecțiosi virali hepatici, bacterieni.
  • reduce severitatea și durata simptomelor de răceală și gripă (durere și uscăciune în gât, dureri de cap, stare generală de rău, strănut, secretii nazale și oculare).
  • îmbunătățește funcția renală în infecții cronice: reduce piuria, hematuria și proteinuria.
 • îmbunătățirea funcțiilor ficatului:
  • crește capacitatea antioxidantă și detoxifiantă hepatică.
  • creșterea viabilităţii hepatocitelor şi scăderea toxicităţii hepatice.
  • reduce riscul de formare a calculilori biliari, ajută digestia grăsimilor: crește fluxul biliar.
 • reducerea diviziunii celulare anormale:reducerea inflamațiilor articulațiilor, ale colonului, ale amigdalelor și ale celor uro-genitale.
  • crește capacitatea antioxidantă a organismului.
  • îmbunătățește răspunsul organismului la tratamentul chimioterapic.

 

Doze, administrare şi efecte adverse:

Câte 1 capsulă de 2 ori/zi la masa sau conform recomandării consultantului de specialitate.

Nu s-au observat efecte adverse nici la doze de 800- 2000 mg de 3 ori pe zi (Hancke J. şi colaboratorii).

La doze mai mari poate apare o scădere a presiunii arteriale, disconfort gastric, senzaţii de vomă şi lipsa poftei de mancare (Chang HM and But PPH eds. Pharmacology and applications of Chinese materia medica, Vol. 1,Singapore, World Scientific, 1986,   918-928.).

Contraindicaţiile sunt impuse gravidelor şi mamelor care alăptează.

Suc de orz verde de 2 ori pe zi: câte 4- 7 lingurițe de pudră de orz verde cu 200 ml apă cu 1 lingura de ulei de in și o linguriță ulei cătină.

Producător: Swanson Health Products, SUA

Detalii

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review