Full Spectrum Feverfew (Spilcuță), 380mg, Swanson, 100 capsule

Swanson Health Products
38,80 RON (TVA inclus)
Livrare prin Curier.
Swanson Health Products
Disponibil in stoc

Descriere


 

Feverfew - Ajută la reducerea apariției migrenelor și a simptomatologiei asociate acestora.


Feverfew sau Spilcuța provine din Anatolia. Pentru că este obișnuită cu vremea secetoasă, este o plantă foarte rezistentă. Crește în tufe și ajunge până la 60 cm înălțime. Florile ei seamănă cu mușețelul sau margareta. Fruzele miros a citrice. În fitoterapie se utilizează părțile sale aeriene. Este indicată pentru efectele sale antiinflamatoare, antispastice, antimigrenoase.
 

Spilcuţa (Feverfew), sau iarba fetei, (cu denumirea stiintifica de Tanacetum parthenium) este o planta medicinala mentionata în lucrarile medicilor greci din antichitate (Dioscorides, de exemplu), ca aspect parand a fi o incrucisare intre musetel si margareta, tocmai de aceea, local, se mai numeste si `musetel mare`.

Poate ajuta si la artrita in stadiul inflamator dureros. Poate fi folosit si pentru ameteala si acufene, mai ales in combinatie cu alte remedii. Spilcuta mai amelioreaza menstruatia dureroasa si fluxul menstrual lenes.

Este singura planta folosita in fitoterapia europeana ca tratament specific pentru migrene si reprezinta un exemplu de planta acceptata de medicina alopata, utilizata ca tonic-amar si ca remediu pentru durerile de cap severe. Pacientii care au utilizat aceasta planta pe o durata indelungata de timp au observat efecte secundare benefice, precum reducerea depresiei, starilor de greata si durerilor artritice cauzate de inflamatii.


Un studiu de la Universitatea Rochester din New York a pus in centrul atentiei aceasta planta . Cercetatorii au fost socati sa descopere ca feverfew a fost mai bun la uciderea celulelor canceroase asociate leucemiei, decat citostaticele.

Specia a fost cunoscuta sub numele de "aspirina medievala", dar si ca remediul secolului al XVIII-lea fiind folosita pentru a ameliora tulburarile asociate artritei, astmului, constipațiilor, dermatitelor, starilor febrile, durerilor de cap, stărilor inflamatorii și migrenei.
  

Feverfew si beneficiile sale:

 
 • Reducerea frecvenței, severității și duratei migrenelor și a simptomatologiei asociate acestora (cefalee, tulburări vizuale, senzația de amorțeală sau de înțepături la nivelul mâinilor sau fetei, greață, vărsături, sensibilitate crescută la lumină, la stimuli auditivi sau olfactivi) prin reducerea activării sistemului trigeminal-vascular și serotoninergic:
 • Ajută la reducerea acțiunii la nivel cerebral a prostaglandinelor, tromboxanului B4 și leucotrienelor B4 și eliberării fosfolipazei A2;
 • Ajută la reducerea nivelului neuronal al serotoninei;
 • Reduce agregarea trombocitelor și eliberarea serotoninei;
 • Ajută la reglarea tonusului vaselor sangvine meningeale prin efect antagonist pe receptorii de serotonină 5 HT 1B/1D (efect vasoconstrictiv);
 • Are efect relaxant prin stimularea receptorilor GABA;
 • Creșterea eficienței terapiei alopate fazei acute a migrenei;
 • Reducerea durerilor menstruale și îmbunătățirea fluxului mentrual: scade nivelul prostaglandinelor și relaxează musculatura uterină;
 • Reducerea durerilor urechilor, articulațiilor, plămânilor, ficatului, colonului:
 • Ajută la reducerea citokinelor NF-kB, TNF-α și IL-6;
 • Diviziunea celulară normală
 • Induce apoptoza celulelor anormale;
 • Reducerea reacțiilor alergice IgE mediate la nivel vascular, gastrointestinal, bronșic, cutanat, cerebral și ocular:
 • Ajută la reducerea eliberării histaminei: reduce degranularea celulele mastocite prin reducerea sintezei leucotrienelor din acid arahidonic.


Mod de administrare

Ca supliment alimentar, luați o capsulă de una până la două ori pe zi cu apă sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

 
Supplement Facts
Serving Size: 1 Capsule
  Amount Per Serving %Daily Value
Feverfew (Tanacetum parthenium) (aerial parts) 380 mg
†Daily Value not established.
 

Atentie

Nu luați acest produs dacă sunteți gravidă sau alăptați. Întrerupeți utilizarea dacă aveți disconfort oral sau iritații ale pielii.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review