L-Glutamine- L- Glutamina 500 mg 100 capsule Swanson

Swanson Health Products
[1]
33,80 RON (TVA inclus)
Livrare prin Curier.
Swanson Health Products
Disponibil in stoc

Descriere

Formula exclusivă L-Glutamina recomandat în revitalizarea memoriei și învățare

Prezentare:  flacon cu 100 capsule ~ ajunge pana la 100 de zile de administrare

Producător:  Swanson SUA

 

Desciere:

*Formula Eficientă și Sigură pentru revitalizarea memoriei și a capacității de concentrare, deosebit de util în perioadele de învățare intensă. Se poate administra cu mare succes împreună cu produsul Huperzine A.

Amino Acidul L-Glutamic este un aminoacid neurotransmițător excitator, care îmbunătățește funcționarea neuronilor din sistemul nervos central. Este transformat în glutamină sau acid gamma-aminobutiric, alți doi aminoacizi cu rol de neurotransmițător. Amino Acidul L-Glutamic este important pentru metabolismul zaharurilor și grăsimilor, și ajută la transportarea potasiului. Creierul folosește amino acidul l-glutamic ca sursă de energie. Amino acidul l-glutamic are ca rol principal furnizarea sursei de energie pentru creier. Acesta are capacitatea de a colecta excesul de amoniac din organism, care poate inhiba creierului, convertindu-l în glutamină. Dat fiind faptul că glutamina produce o sporire considerabilă a nivelului de acid glutamic, un deficit al acesteia poate determina carența celui de-al doilea. Pe lângă faptul că are un rol important în dezvoltarea inteligenţei (ridicând chiar și coeficientul de inteligență al copiilor retardați), glutamina s-a dovedit utilă și în tratamentul împotriva alcoolismului.

*In ultimul timp a fost folosită cu rezultate bune în tratamentul unor boli ca senilitatea și schizofrenia, poate reduce senzația de oboseală, stabilizează controlul mental asupra poftei de dulce și poate influența pozitiv organismul în cazul depresiilor. 

Celulele intestinului subțire, celulele renale și cele ale sistemului imunitar sunt mari consumatoare de acid glutamic, pe care il folosesc ca substrat energetic. *Amino Acidul L-Glutamic se recomandă și în cazul sportivilor pentru ca s-a constatat că acidul glutamic previne catabolizarea masei musculare, amplifică sinteza proteică, mărește depozitele de glicogen, ajută la refacerea după efort și stimulează funcţia sistemului imunitar. In condiții de stres metabolic se constată o scădere a nivelului de glutamină plasmatică și implicit a nivelului de acid glutamic. *In timpul antrenamentelor intense, mușchii eliberează glutamina în fluxul de sânge, producându-se o depletie a rezervelor de glutamină cu până la 35%. In aceasta situaţie muşchii scheletici intră în stare catabolică, ceea ce înseamnă că proteinele musculare vor fi degradate (o explicație secundară a acestui proces este nevoia de a oferi acid glutamic celorlalte celule ale organismului).

 

Glutamina, aminoacid semiesențial, poate fi sintetizată de organism dar, în perioade de stres, traume, efort fizic și intelectual este necesar aportul din exterior.* Este prezentă în fiecare celulă a organismului uman. In cantitatea cea mai mare se află în mușchi, sânge, fluidul cerebro-spinal, plămâni și în tractul digestiv.

 • funcționarea normală a sistemului nervos prin furnizarea energiei primare a creierului – aminoacid care traversează bariera hematoencefalică, fiind considerat carburantul creierului prin îmbunătățirea sintezei:protejarea neuronului de toxicitatea glutamatului și a amoniacului în exces
  • acetilcolinei – neurotransmițător excitator implicat în controlul central al reglării neuro-endocrine a somnului, invățării și a memoriei
  • acidului gama aminobutiric (GABA) – neurotransmițător relaxant
 • menținerea structurii și funcționării normale a sistemului digestiv, reducerea permeabilității intestinale prin menținerea integrității mucoasei intestinale (glutamina este sursa de energie pentru enterocite și colonocite)
 • echilibrarea pH-ului organismului prin efect alcalinizant
 • susținerea sistemului imunitar
 • refacerea organismului în stări de convalescență și efort muscular intens (prin efect anabolizant: favorizarea sintezei de proteine și glicogen în ficat)
 • menținerea concentrației normale de glucoza din sânge (în ficat se transformă ușor în glucoză când nivelul sangvin al acesteia scade)
 • funcționarea normală a organismului în cazul întreruperii consumului de alcool după perioade îndelungate de exces de alcool (frisoane, delir, tulburări de somn)
 • funcționarea normală a sistemului digestiv (tulburări de tranzit, leziuni ale mucoasei bucale): ajută la reducerea efectelor chimioterapiei asupra mucoasei digestive.

Utilizări:

Perioadele de învățare intense (sesiuni de examene, bacalaureat),  sprijină memoria şi funcţia cognitivă, ce sunt afectate de trecerea anilor, contribuind la îmbunătăţirea activitaţii intelectuale.  Are rol foarte important în dezvoltarea inteligentei.  Are ca rol principal furnizarea sursei de energie pentru creier. Atenuează starea de oboseală, este eficient în cazul depresiilor. Efectele pozitive pot fi observate după cel puțin 2-4 săptămâni de administrare.

Revitalizarea memoriei, Protejează Neuronii, Amnezie, Senilitate, Schizofrenie, Ischemie, Scleroză Multiplă, Maladia, Alzheimer, Demență, sechele AVC, afecțiuni neurologice. Poate reduce nevoia de alcool și poate stabiliza controlul mental asupra poftei. Se poate administra cu mare succes împreună cu produsul  Huperzine A

 

L-Glutamine 500 mg- Supliment alimentar

Prezentare: flacon cu 100 capsule

Ingrediente/ capsulă: L- Glutamina 500 mg, capsulă: gelatină, agenți de încărcare:  stearat de magneziu și dioxid de siliciu.

Mod de utilizare: câte 1 capsulă de 1-2 ori pe zi înainte de masă sau conform recomandării consultantului de specialitate.

In perioada de învățare (sesiune de examene)  se administrează 1-2 caps pe zi, ex: 1 capsulă dimineața înainte de micul dejun și 1 capsulă înainte de masa de prânz .

Un flacon este suficient pentru 2 luni de învățare

In perioadele de studiu intens se poate asocia cu: Huperzine A 

In cazul afecțiunilor Amnezie, Senilitate, Schizofrenie, Ischemie, Maladia  Alzheimer,Scleroza Multipla Demență, sechele AVC,  doza este de 1 capsulă dimineața înainte de micul dejun, 1 capsulă înainte de masa de prânz și 1 capsulă înainte de cină.

Contraindicații: A nu se administra copiilor mici, femeilor însărcinate, care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu alergii la oricare dintre ingrediente.

Atenție!  A nu se lasa la îndemâna și vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, bine închis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! 

Efecte secundare: Nu s-au evidentiat la dozele prescrise

Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.

Producător:Swanson Health Products, SUA

 

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 1 review-uri
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
A
Andrei
23 iun. 2022
Achizitie verificata
Folosesc produsul impreuna cu huperzine a. Rezultate foarte bune in timpul sesiunii. Recomand
C
Cătălin
13 ian. 2019
Reacții la alcool???? Nu scrie nimic aici.
N
Naturanoastra.ro
14 ian. 2019
Buna ziua, nu se recomanda sa se administreze impreuna cu alcool. Sanatate!