Parkinson Mucunq Prurlens Extract Standardizat 350 mg 200 Capsule Swanson Velvet Bean L-D0pa Fasole De Catife

Swanson Health Products
112,80 RON (TVA inclus)
Livrare prin Curier.
Swanson Health Products
Acest produs nu este disponibil momentan. Vrei sa te anuntam cand revine?

Descriere

 

Beneficii Mucunq Prurlens


Mucuna Prurlens (fasolea de catifea) de la Swanson este un supliment alimentar ce amelioreaza infertilitatea masculina si tulburarile nervoase, fiind afrodiziac cu un potential de o importanta medicala substantiala. Astfel, acesta joaca un rol in tinerea sub control a Parkinson-ului, are efecte neuroprotectoare, detine puterea de a elimina radicalii DPPH si speciile reactive de oxigen, este usor de consumat si potrivit persoanelor vegane si vegetariene.


Beneficii Mucunq Prurlens


-          amelioreaza infertilitatea masculina si tulburarile nervoase

-          este afrodiziac

-          semintele sale sunt potential de o importanta medicala substantiala

-         joaca un rol important in tinerea sub control a parkinson-ului

-          are efecte neuroprotectoare

-          detine puterea de a elimina radicalii dpph si speciile reactive de oxigen

 -          este usor de consumat si potrivit persoanelor vegane si vegetariene


 Mucuna Pruriens 350 mg 200 Capsule, L-Dopa Mucuna


Pe langa fasolea de catifea, alte nume obisnuite pentru aceasta planta unica includ fasolea de catifea, boabele de catifea din Florida, fasolea de catifea din Bengal, fasolea de catifea Mauritius, fasolea de catifea a lui Yokohama, cowhage, cowitch, fasolea de lacuna si fasolea Lyon. De asemenea, are doua nume sanscrite, Atmagupta, care inseamna „sinele secret” si Kapikacchu, care inseamna „unul incepe mancarime ca o maimuta”.

Semintele plantei Mucunq prurlens sunt cunoscute pentru a contine in mod natural levodopa, cunoscuta si sub denumirea de L-d0pa, la concentratii mari de patru pana la sapte la suta. Contine, de asemenea, triptamine, halucinogene, fenoli si taninuri. Continutul sau substantial de L-d0pa este principalul motiv pentru care este utilizat in ameliorarea bolii Parkinson.

Ca aliment, planta de fasole de catifea este o sursa bogata de proteine brute, acizi grasi esentiali, amidon si aminoacizi esentiali - toate partile plantei Mucunq au proprietati medicinale.Mai multe rapoarte stiintifice sugereaza ca Mucunq prurlens are atenuarea durerii, anti-inflamator, activitati antineoplazice, anti-epileptice si anti-microbiene.


4 beneficii ale Mucunq Prurlens (bob de catifea)

Care sunt avantajele? Exista mai multe de remarcat aici si poate chiar mai multe pentru a fi descoperite in viitor!

1. Boala Parkinson

Cum functioneaza si cum poate fi util ca ameliorator natural pentru boala Parkinson? Contine niveluri ridicate de L-d0pa naturala, care este precursorul dopaminei. Dopamina este un neurotransmitator cheie in creier, care este necesar pentru a coordona nu doar miscarile corporale, ci si lucruri precum invatarea, cresterea motivatiei si reglarea starilor de spirit.


Cand cineva are boala Parkinson, celulele nervoase care produc dopamina in creier se descompun incet sau mor. Deci, persoanele cu boala au scazut nivelurile de dopamina, ceea ce provoaca activitatea anormala a creierului care duce la simptomele Parkinson.


Medicina occidentala foloseste o forma sintetica de L-d0pa pentru a stimula nivelul de dopamina la pacientii Parkinson in timp ce Medicina ayurvedica este cunoscut ca foloseste Mucuna pruriens pentru a minimiza Parkinson prin cresterea nivelului de dopamina.


Trei studii cu eticheta deschisa au analizat efectele dozelor medii de 45 de grame pe zi de extract de pulbere de Mucunq (care contine aproximativ 1500 miligrame de L-d0pa) la intre 18 si 60 de pacienti au demonstrat „imbunatatiri semnificative” in simptomele Parkinson pentru 12 pana la 20. saptamani. Unul dintre studii a sugerat chiar ca pacientii extrasul de mucuna poate fi mai tolerabil decat preparatele standard L-d0pa.


 Administrare in Parkinson: administrarea se face inainte de mese.

Prima saptamana 1 capsula dimineata si 1 capsula seara

A doua saptamana 2 capsule dimineata si 1 capsula seara

Din a treia saptamana in continuare, se administreaza 2 capsule dimineata si 2 capsule seara.

O cutie cu 200 capsule ajunge in medie pentru 50 zile.


2. Infertilitate masculina si functie sexuala


T3st0steronul Mucunq prurlens este stimulant si util pentru infertilitate masculina? Desi nu este clar daca va stimula t3st0steronul la barbatii fertili, se pare ca va creste nivelul pentru barbatii care se confrunta cu infertilitate. Cercetarile efectuate la sediul C.S.M. Universitatea medicala din India a investigat efectele MP asupra a 75 de barbati supusi screeningului infertilitatii comparativ cu un grup de control de 75 de barbati fertili sanatosi.

Disfunctie sexuala si libido scazut poate fi adesea o problema pentru barbatii care au diabet. Un studiu publicat in 2012 a analizat efectele M. pruriens asupra comportamentului sexual masculin si a parametrilor spermatozoizilor la sobolani masculi hiperglucemici pe termen lung. Cercetatorii au descoperit ca subiectii de animale cu diabet carora li s-a administrat extract de seminte de M. prurlens „au aratat o imbunatatire semnificativa a comportamentului sexual, a libidoului si a potentei, a parametrilor spermatozoizilor, a DSP si a nivelului hormonal” in comparatie cu subiectii indusi de diabet carora nu li s-a administrat niciunul dintre extrage.


 beneficii ale Mucuna Pruriens (bob de catifea)


3. Mood Lifter & Antidepresiv natural?

A avea o deficienta de dopamina a fost implicata in unele cazuri de depresie. Este oare MP remediul pentru usurarea depresiei? Un studiu de cercetare publicat in 2014 in AYU (an Jurnalul trimestrial international de cercetare din Ayurveda) a aruncat o privire spre efecte antidepresive seminte de fasole de catifea folosind diferite modele experimentale de depresie, folosind subiecti de origine animala. In general, studiul concluzioneaza ca extractul hidroalcoolic al semintelor (in doze de 100 mg / kg si 200 mg / kg) prezinta efecte antidepresive, pe care cercetarile cred ca ar putea sa le aiba probabil cu capacitatea cunoscuta a boabelor de catifea de a creste nivelul de dopamina.

Un alt studiu de cercetare publicat in 2013 in jurnalul Farmacie orientala si medicina experimentala a evaluat, de asemenea, actiunea antidepresiva a semintelor MP si a constatat ca nu afecteaza numai dopamina. Subiectii animale au administrat extractul de seminte de MP timp de doua saptamani, de asemenea, au prezentat cresteri ale altor doi neurotransmitatori cheie care afecteaza dispozitia: serotonina si norepinefrina.

Aceasta este o constatare semnificativa a cercetarii, deoarece dovezile clinice au aratat ca persoanele cu depresie au, de obicei, tulburari in neurotransmisia serotoninei, norepinefrinei si dopaminei (DA) in sistemul nervos central.


 


4. Reductor de stres

Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Complementara si Alternativa pe baza de dovezi a descoperit ca nu numai ca fasolea de catifea imbunatateste calitatea materialului seminal la barbatii infertili, dar se pare ca reduce stresul, care poate contribui la infertilitate.

Acest studiu din 2010 a analizat 60 de subiecti supusi screeningului infertilitatii care sufereau si de stres psihologic si niveluri ridicate de cortizol. Subiectii de sex masculin au luat cinci grame de pulbere de seminte de M.P. pe gura zilnic timp de trei luni. Rezultatele studiului demonstreaza ca fasolea de catifea poate ajuta la reactivarea sistemului de aparare antioxidanta a barbatilor infertili si la imbunatatirea calitatii spermei, imbunatatind in acelasi timp si gestionarea stresului.


Genul Mucunq, apartinand familiei Fabaceae, subfamilia Papilionaceae, include aproximativ 150 de specii de leguminoase anuale si perene. Printre diferitele leguminoase salbatice subutilizate, boabele de catifea sunt raspandite in regiunile tropicale si subtropicale ale lumii. Este considerata o sursa viabila de proteine dietetice datorita concentratiei sale ridicate de proteine (23-35%), in plus digestibilitatea sa, care este comparabila cu cea a altor impulsuri, cum ar fi ca soia, fasole de orez si fasole de lima. Prin urmare, este considerata o sursa buna de hrana.


O duzina aproximativ cultivata de Mucunq spp. gasite in tropice rezulta probabil din fragmentarea derivata din cultigenul asiatic si exista numeroase cruci si hibrizi. Principalele diferente dintre speciile cultivate sunt in caracteristicile pubescentei pe pastai, culoarea semintelor si numarul de zile de recoltare a pastaii. „Cowitch” si „cowhage” sunt denumirile comune in limba engleza ale tipurilor de Mucunq cu fire abundente, lungi, intepatoare pe pastai. Contactul uman are ca rezultat o dermatita cu mancarime intensa, cauzata de mucunaina. Tipurile nonstinging, cunoscute sub denumirea de „fasole de catifea”, au paruri matase si apreciate.

Planta MP, cunoscuta pe scara larga sub denumirea de „fasole de catifea”, este o leguminoasa urcatoare viguroasa anuala, originara din sudul Chinei si estul Indiei, unde a fost la un moment dat pe scara larga cultivata ca cultura de legume verzi. Este una dintre cele mai populare culturi verzi cunoscute in prezent la tropice; fasolea din catifea are un mare potential atat ca hrana, cat si ca furaj, asa cum sugereaza experientele din intreaga lume. Fasolea de catifea a fost folosita in mod traditional ca sursa de hrana de anumite grupuri etnice din mai multe tari.


Este cultivat in Asia, America, Africa si Insulele Pacificului, unde pastaile sale sunt folosite ca leguma pentru consumul uman, iar frunzele tinere sunt folosite ca furaje pentru animale. Planta are ramuri lungi, subtiri; frunze alternative, lanceolate; si flori albe cu o corola albastrui-purpurie, in forma de fluture. Pastaile sau leguminoasele sunt paroase, groase si piele; in medie 4 cm lungime; au forma unor gauri sonore pentru vioara; si contin patru pana la sase seminte. Acestea sunt de o culoare bogata in maro inchis si acoperite cu fire groase. In India, semintele mature de fasole de catifea sunt consumate in mod traditional de un trib de deal din sudul Indiei, Kanikkars, dupa fierberea repetata pentru a elimina factorii anti-nutritionali. Majoritatea prezinta toleranta rezonabila la o serie de stresuri abiotice, inclusiv seceta, fertilitate scazuta a solului si aciditate ridicata a solului, desi sunt sensibile la inghet si cresc slab in soluri reci si umede. 

Genul se dezvolta cel mai bine in conditii calde si umede, sub 1500 m deasupra nivelului marii si in zone cu precipitatii abundente. La fel ca majoritatea leguminoaselor, bobul de catifea are potentialul de a fixa azotul atmosferic printr-o relatie simbiotica cu microorganismele din sol. Toate partile din  planta poseda proprietati medicinale valoroase si au fost cercetate in diverse contexte, inclusiv pentru activitatile sale antidiabetice, afrodisiace, antineoplazice, antiepileptice si antimicrobiene.


Se stie ca diferite parti ale anumitor plante contin substante care pot fi utilizate in scopuri terapeutice sau ca precursori pentru producerea de medicamente utile. Anti-microbii pe baza de plante reprezinta o vasta sursa neexploatata de medicamente si este necesara o investigatie suplimentara a anti-microbienilor din plante. Antimicrobienii de origine vegetala au un potential terapeutic enorm. Compusii fitochimici sunt responsabili pentru proprietatile antimicrobiene ale anumitor plante. In timp ce compusii bioactivi sunt deseori extrasati din plante intregi, concentratia acestor compusi in diferitele parti ale plantei variaza. Partile cunoscute ca contin cea mai mare concentratie de compusi sunt preferate in scopuri terapeutice. 


Unele dintre aceste componente active functioneaza individual, altele in combinatie, pentru a inhiba procesele de viata ale microbilor, in special agentii patogeni. Extractele metanolice brute de frunze de MP s-au dovedit a avea activitate usoara impotriva unor bacterii in medii experimentale, probabil datorita prezentei fenolilor si taninurilor. Sunt necesare studii suplimentare pentru a izola componentele bioactive responsabile de activitatea antimicrobiana observata.

In India, semintele de M.P. au fost utilizate in mod traditional ca tonic pentru nervina si ca afrodiziac pentru virilitatea masculina. Pastaile sunt antihelmintice, iar semintele sunt antiinflamatoare. Semintele sub forma de pulbere poseda proprietati anti-parkinsoniste, posibil datorita prezentei L-d0pa (un precursor al neurotransmitatorului dopamina). Este bine cunoscut faptul ca dopamina este un neurotransmitator. Continutul de


dopamina din tesutul cerebral este redus atunci cand conversia tirozinei in L-d0pa este blocata. L-D0pa, precursorul dopaminei, poate traversa bariera hematoencefalica si poate fi transformat in dopamina, restabilind neurotransmisia. Randamente bune de L-d0pa pot fi extrase din seminte de M.P cu EtOH-H2O, folosind acidul ascorbic ca protector. Un extract de n-propanol din seminte de MP produce cel mai mare raspuns in testele neuroprotectoare care implica cresterea si supravietuirea neuronilor DA in cultura. Interesant este faptul ca extractele de n-propanol, care contin o cantitate neglijabila de L-d0pa, au demonstrat activitate neuroprotectoare semnificativa, sugerand ca un extract intreg din seminte de M.P ar putea fi superior L-d0pa pur in ceea ce priveste diminuarea parkinsonismului.

MP este una dintre plantele care s-au dovedit a fi active impotriva veninului de sarpe si, intr-adevar, semintele sale sunt utilizate in medicina traditionala pentru a minimiza efectele toxice ale muscaturilor de sarpe, care sunt declansate in principal de toxine puternice precum neurotoxinele, cardiotoxinele, citotoxine, fosfolipaza A2 (PLA2) si proteaze. In statul Plateau, Nigeria, samanta este prescrisa ca un remediu profilactic oral impotriva muscaturii de sarpe de catre practicienii traditionali si se sustine ca atunci cand semintele sunt inghitite intacte, individul este protejat timp de un an intreg impotriva efectelor oricarei muscaturi de sarpe. Mecanismele efectelor protectoare exercitate de extractul apos de seminte MP (MPE) au fost investigate in detaliu, intr-un studiu care a implicat efectele veninului Echis carinatus.

Resursele transcriptomice MP generate in acest studiu ofera resurse fundamentale pentru descoperirea genei si dezvoltarea markerilor moleculari. SSR-urile polimorfe identificate pot fi utilizate pentru diversitatea genetica, analiza trasaturilor de marker si dezvoltarea markerilor functionali pentru imbunatatirea culturilor. Rezultatele studiilor de expresie diferentiala pot fi utilizate pentru a investiga genele implicate in sinteza L-D0pa si alte cai metabolice cheie la MP.

Prin urmare, MP este o planta exceptionala. Pe de o parte, este o sursa buna de hrana, deoarece este bogata in proteine brute, acizi grasi esentiali, continut de amidon si anumiti aminoacizi esentiali. Pe de alta parte, contine, de asemenea, diversi factori anti-nutritionali, cum ar fi inhibitori de proteaza, fenolici totali, oligozaharide (rafinoza, stahioza, verbascoza) si cativa ciclitoli cu efecte antidiabetice. De fapt, toate partile plantei poseda proprietati medicinale. Principalul compus fenolic este L-d0pa (5%), iar semintele M.Pcontin unele componente care sunt capabile sa inhibe veninul de sarpe.

In plus, extractele metanolice de frunze de M.P au demonstrat activitati anti-microbiene si anti-oxidante in prezenta compusilor bioactivi, cum ar fi fenoli, polifenoli si taninuri, iar studiile preliminare asupra keratinocitelor sustin posibila sa utilizare topica pentru ameliorarea pielii conduse de redox boli.

Care este doza recomandata de Swanson Superior Herbs Mucunq P?

Swanson recomanda administrarea unei capsule dimineata si o capsula seara cu apa.


Compozitie

Doza servire 1 Capsule

Compozitie per servire

% DZR

 

Mucunq P Seminte Extract 

Standardizat la minim 15% L-D0pa

350 mg

*


* Valoarea zilnica nu este stabilita.

Swanson Superior Herbs Capsulele Mucunq P sunt disponibile in cantitati de 200 de capsule, ceea ce face ca acestea sa fie o modalitate valoroasa de a va sporii viata de dragoste.

Swanson Herbs Superior Mucunq P Capsulele contin 350mg extract de seminte de Mucuna pruriens. Alte ingrediente includ: Celuloza microcristalina care este o fibra vegetala si acid stearic si fie unul sau ambii stearat de magneziu sau silice.


Capsulele contin gelatina, facandu-le nepotrivite pentru vegetarieni.


Daca aveti orice afectiune cardiaca, in special hipertensiune arteriala, boala cardiaca sau pulmonara, folosind un inhibitor al MAP sau luati orice produs de sanatate care contine L-d0pa, va recomandam sa cautati sfatul medicului dumneavoastra sau al medicului de familie inainte de a lua MP.


Daca sunteti gravida sau alaptati, trebuie evitata administrarea

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review