SAMe 200 mg 60 tablete S-Adenozilmetionina SAM-e Swanson

Swanson Health Products
221,80 RON (TVA inclus)
Livrare prin Curier.
Swanson Health Products
Disponibil in stoc

Descriere


 

Forma biologic activa a S-adenozilmetioninei, care ajuta la mentinerea functiilor hepatice, cerebrale si a sanatatii articulare.


S-Adenozilmetionina, descoperita pentru prima data in 1952, este o molecula sintetizata in mod natural in organism, din aminoacidul metionina si adenozin trifosfat, in prezenta magneziului. Este important aportul din exterior deoarece in alimentatie se gaseste in cantitati mici.

SAM-e se gaseste in toate celulele vii, la nivelul carora functioneaza ca un donator de grupari metil, implicat in peste 100 de reactii diferite. Actioneaza in organism prin 3 mecanisme: trans-metilare, trans-sulfurare si amonipropilare. Necesarul organismului de a sintetiza SAM-e creste sub actiunea unor factori externi (ex. stres), factori fiziologici (inaintarea in varsta) sau factori perturbatori.

SAM-e sprijină producerea de țesut conjunctiv sănătos prin transulfurare. În acest proces, componentele critice ale țesutului conjunctiv, cunoscute sub numele de glicozaminoglicani (GAG), inclusiv glucozamină și condroitina, sunt sulfatate de metaboliții SAM-E pentru a produce GAG sulfatați, cum ar fi sulfatul de glucozamină și sulfatul de condroitin.

SAMe arată promițător în tratamentul osteoartritei genunchiului sau șoldului. Se spune că ameliorează durerea și are proprietăți antiinflamatorii, iar unele cercetări sugerează că poate promova repararea cartilajului. Reacțiile de metilare SAM-e sunt implicate în sinteza neurotransmițătorilor precum L-DOPA, dopamina și hormonii înrudiți, serotoninaepinefrina și fosfatidilcolina (o componentă a lecitinei).

 

SAMe 200 S-Adenozilmetionina Beneficii

 

 • mentinerea functiei hepato-biliare normale:
 • sustine capacitatea de detoxifiere si limiteaza actiunea radicalilor liberi asupra ADN-ului, proteinelor si lipidelor (prin trans-sulfurare se produc precursori de glutation si enzime glutation dependente: glutation peroxidaza, glutation-S-peroxidaza)
 • mentine secretia si fluxul biliar normale
 • mentine integritatea celulei hepatice; ofera suport in sinteza hepatica a fosfatidilcolinei, compus cu actiune lipotropica
 • sustine glicoliza si metabolizarea hepatica a glucozei
 • mentinerea functiilor cerebrale normale:
 • sustine atentia, memoria, echilibrul psihic, integritatea neuronilor si limiteaza manifestarile asociate oboselii
 • ofera suport in sinteza neurotransmitatorilor si comunicarea intercelulara; L-dopa, dopamina, adrenalina, noradrenalina, serotonina, acetilcolina si sustine sensibilitatea receptorilor pentru acestia
 • mentine integritatea membranelor celulare neuronale si a tecii de mielina; favorizeaza sinteza de fosfolipide
 • sustinerea structurii normale si a mobilitatii articulatiilor:
 • mentine integritatea cartilajelor, tendoanelor si a ligamentelor (prin trans-sulfurare se formeaza proteoglicani)
 • favorizeaza confortul articular
 • echilibrarea procesului de diviziune celulara normala a ADN-ului prin echilibrarea procesului de metilare
 • sustinerea necesarul energetic al organismului, performantelor fizice, recuperarii dupa exercitii fizice intense si masa musculara (prin formarea creatinei sustine transformarea ADP in ATP)
 • mentinerea functiei cardiovasculare normale (ofera suport in reducerea actiunii homocisteinei asupra vaselor de sange)

 

Utilizare recomandată

Luați 1 comprimat de 1 sau de 2 ori pe zi, pe stomacul gol sau conform instrucțiunilor unui specialist calificat.


 

Supplement Facts
Serving Size: 1 Tablet
Servings Per Container: 60
  Amount Per Serving % DV
S-Adenosyl Methionine (from 400 mg of SAM-e tosylate disulfate) 200 mg
† Daily Value not established.

 

Avertizări

O persoană care utilizează medicamente prescrise, cum ar fi antidepresive, inclusiv inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei (SSRI) și inhibitorii MAO, trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza. Persoanele cu boala Parkinson, tulburare bipolară sau depresie maniacale nu ar trebui să utilizeze SAM-e. A nu se utiliza dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Nu depășiți doza recomandată. Poate provoca tulburări gastro-intestinale la unele persoane. Dacă simțiți disconfort, întrerupeți utilizarea.Swanson Sam-e 200 este ambalat în folie pentru a maximiza stabilitatea și siguranța. Nu utilizați dacă sigiliul exterior al blisterului este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review