Triple Mushroom Complex Maitake, Shiitake, Reishi Ganoderma 600 mg 60 capsule Ciuperca Swanson
Descriere
Formula exclusivă Triple Mushroom Complex cu Maitake, Shiitake si Reishi Ganoderma contribuie la susținerea sistemului imunitar, antitumoral, anticancerigen.
Un redutabil susținator al întregului organism.
Prezentare: flacon cu 60 capsule
Producător: Swanson, SUA
Descriere:
Triple Mushroom Complex este format din cele trei ciuperci: Maitake, Shiitake și Reishi benefice pentru susținerea sistemului imunitar.
Maitake, denumită “Regele Ciupercilor” sau “ciuperca dansatoare” conține polizaharidele 1.3 si 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunității organismului, cum ar fi celulele T, celulele B și macrofagele. Sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimulează sistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor, un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus).
Beta-glucanii din ciupercile maitake joacă un rol- cheie în procesul imunomodulator. Pe lângă toate aceste proprietăţi de reglare a imunităţii, maitake mai este recomandată de medicina tradiţională și de studiile care i-au subliniat beneficiile în următoarele probleme de sănătate:
- diabet, efect hipoglicemiant
- inducerea ovulației la pacientele cu sindromul ovarelor polichistice.
- boala inflamatorie intestinală.
Ciuperca maitake este cel mai bine cunoscută pentru proprietățile sale de combatere a cancerului. În 2009, un studiu pe pacienți cu cancer în stadiul 1 și 2 a fost efectuat de Memorial Sloan - Kettering Cancer Center și a arătat că extractul de maitake modulează activitatea sistemului imunitar al pacientelor cu cancer de sân. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Cancer Research and Clinical Oncology. Extractul de maitake are un foarte bun efect de reducerea a toxice ale chimioterapiei. Acesta a fost pus în evidență de studiul efectuat de către Laboratorul de Imunologie, Departamentul de Oncologie al Universității Cornell din New York. Într- un studiu clinic 1,3 beta glucan, fracția D a fost administrat pacienților cu cancer fără a se administra și terapiile convenționale cum ar fi chimioterapia sau radioterapia. Ca rezultat, creșterea tumorilor metastatice a încetinit, markerii tumorali au scăzut și activitatea celulelor killer naturale a crescut (celulele ucigașe naturale sunt celulele sistemului imunitar care joacă un rol în inducerea apoptozei, moartea celulelor tumorale). Aceste rezultate au fost observate la toți pacienții. Un alt studiu a arătat că prin activarea celulelor NK (natural killer), maitake a inhibat dezvoltarea cancerului de colon, de plămân și de piele (melanom). S-a demonstrat, de asemenea, activarea celulelor T-helper care joacă un rol important în modularea sistemului imunitar și favorizarea altor celule ale sistemului imunitar să-și desfășoare activitatea de luptă împotriva cancerului și a unor agenți patogeni externi. Un studiu clinic efectuat în Japonia a investigat eficacitatea administrării unei combinații de MDF(Maitake D-fraction) și pulbere de maitake la 36 de pacienți cu cancer care aveau vârsta cuprinsă între 22 și 57 de ani și care se aflau în stadiile II-IV. Regresia cancerului sau ameliorarea semnificativă a simptomelor au fost observate la 11 din 16 paciente cu cancer mamar (68,8%); 7 din 12 pacienți cu cancer hepatic (58,3%); și 5 din 8 pacienți cu cancer pulmonar (62,5%). Alte studii au arătat că fracția D beta glucan poate induce moartea celulară (procesul menționat sub numele de apoptoză) în celulele cancerului de sân și în celulele de carcinom renal avansat. În plus, s-a demonstrat că fracția D reduce creșterea numărului de celule tumorale în cancerul vezicii urinare și a fost observată, de asemenea, în remisia cancerului vezicii urinare.
Ciuperca Shiitake, sub denumirea științifică de Lentinula Edodes, este originară din Extremul Orient și se numără printre cele mai cultivate ciuperci din lume. Shiitake conține o mulțime de substanțe necesare organismului uman precum polizaharide, aminoacizi esențiali, vitamine și minerale. Aceste ciuperci pot fi consumate atât în stare crudă, gătite, cât și în stare uscată, sub formă de pulbere sau pastile. Se pot consuma câte 6 până la 16 grame de pudră pe zi, sau, sub formă de capsule, câte un comprimat de două, maxim trei ori pe zi. Polizaharidele ce intră în compoziția ciupercilor Shiitake sunt elementul principal ce ajută la tratarea afecțiunilor maligne, cu o acțiune deosebit de importantă antivirală și antitumorală. Mai mult decât atât, ciuperca Shiitake conține și un compus izolat, denumit eritadenină, ce are rolul de a scădea nivelul colesterolului și a lipidelor din sânge, tratând și prevenind în același timp afecțiunile cardiovasculare. Ciuperca Shiitake conține și o gamă complexă de minerale, deosebit de benefice pentru corpul nostru, precum magneziu, mangan, calciu, potasiu, zinc, nichel, fosfor și fier. Acestea se găsesc îndeosebi în piciorușul ciupercii ce poate fi și el consumat. Vitaminele conținute de ciuperca miraculoasă Shiitake aduc un plus de sănătate organismului uman, mai ales că această ciupercă este bogată în complexul de vitamina B, precum B1 și B2, dar și vitamina C. Ciuperca Shiitake conţine fibre, vitamine din complexul B şi acid folic, vitamina D2, minerale esenţiale precum K, Cu, P, Fe şi seleniu care este un puternic antioxidant. Ca și în cazul ciupercii Maitake, și ciuperca Shiitake conține ergosterol, o provitamină ce se transformă în vitamina D, atât de necesară organismului nostru. Lentinanul este o polizaharidă ce intră în compoziția ciupercii Shiitake și s-a demonstrat că aceasta duce la regresia, până la dispariția tumorilor. Shiitake este deosebit de eficientă în cazul tratării afecțiunilor asociate gripelor și virozelor, a infecțiilor, a afecțiunilor plămânilor, a constipației, a gutei, a gastritelor și ulcerului duodenal, ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, tratează boli cronice precum leucemia, hepatita B, alergiile, bolile autoimune, afecțiunile reumatice, dar și diabetul și cancerul. Această ciupercă a atras atenția lumii din cele mai vechi timpuri, dar și a cercetătorilor începând cu anii 1970. Aceștia au început cercetările pentru a testa efectele ciupercii Shiitake asupra nivelului colesterolului în sânge și, treptat, au descoperit că această ciupercă tratează o gamă mult mai largă și mai variată de afecțiuni. Shiitake este capabilă să învingă orice boală tumorală sau de natură infecțioasă, așa susțin cercetătorii. Atât tumorile benigne, bolile canceroase, infecțiile hepatice sau cele cu HPV sunt tratate cu succes și în mod eficient prin utilizarea tratamentului cu ciuperca Shiitake. Renumită ca aliat al longevităţii, Shiitake este un remediu antitumoral, graţie substanţei lentinan care stimulează sistemul imunitar să inhibe formarea celulelor canceroase. Boli grave precum hepatita de tip B și hepatita de tip C au fost tratate cu succes prin cura cu ciuperca Shiitake. Această ciupercă este și un aliat al longevității, previne îmbătrânirea și bolile asociate vârstei înaintate fiind un excelent tonic fizic și intelectual. Ajuta în tratarea cancerului și în tratarea și prevenirea osteoporozei. Nici diabetul, psoriazisul și scleroza multiplă, afecțiuni deosebit de grave nu fac parte din categoria bolilor ce nu pot fi tratate cu ajutorul Shiitake.
Ciupercile Shiitake contin de asemenea cuprul necesar formarii de hemoglobină și colagen. Fiind bogate și în seleniu, aceste ciuperci sunt necesare și în conversia hormonilor tiroidieni în forma lor activă. Conținutul lor bogat în magneziu este necesar transmisiei fluxului nervos.
Ciupercile Shiitake sunt bogate și în potasiu, indispensabil pentru digestie și pentru contracțiile musculare, inclusiv cele ale inimii. Shiitake sunt surse prețioase de vitamina B5 care ajută la folosirea optimă a energiei din alimente și de vitamina D care fac disponibili calciul și fosforul din sânge. Sunt foarte recomandate vegetarienilor pentru a se evita carențele de vitamina D. Surse bogate in vitamina B12 cu rol important în procesul metabolismului și în repararea țesuturilor, în producția de hormoni și de globule rosii. Vitamina B9 joacă un rol foarte important în producerea de noi celule. Vitamina B6 participă la metabolismul proteinelor și al neurotransmițătorilor.
Ciupercile Reishi sunt unul dintre cele mai populare și benefice tipuri de ciuperci de pe planetă. Aceste ciuperci, în special, s-au bazat de mii de ani de studiu în regiunea asiatică, dar au ajuns recent în atenția întregii poputații. Științific cunoscut sub numele de Ganoderma lucidum, "reishi" este numele prin care aceste ciuperci benefice sunt cunoscute în Japonia, în timp ce în China, ele sunt numite ciuperci Lingzhi. Ciupercile Lingzhi, ca grup, reprezintă de fapt un complex de specii fungice, multe dintre ele fiind utilizate în întreaga lume. Aceste ciuperci fascinante sunt puternice datorită colecției lor unice de compuși organici și componente, care includ triterpene, alcaloizi, steroli și diverse polizaharide esențiale. Reishi conţine peste 200 de microelemente active, cele mai importante fiind polizaharidele, acizii ganoderici, germaniul organic, adenozina, aminoacizii şi proteinele îmbunătățind în mod semnificativ funcţionarea sistemului imunitar, având proprietăţi antialergice, antiinflamatoare, antivirale, energizante, antibacteriene şi antioxidante. De asemenea, este un excelent remediu antistres. Reishi conţine polizaharide solubile în apă, terpenoizi, proteine şi aminoacizi. Polizaharidele solubile în apă au efecte antitumorale, de reglare a imunităţii şi de scădere a tensiunii arteriale. Alţi compuşi din Reishi, acizii ganoderici inhibă eliberarea de histamină şi îmbunătăţesc funcţiile ficatului, contribuind la alinarea alergiilor. Aceşti compuşi sporesc înmulţirea celulelor macrofage şi celulelor T, Reishi dovedindu-şi utilitatea în tratamentul bolilor sistemului imunitar, inclusiv SIDA şi cancer. Acţionează ca un antihistaminic, ceea ce o face utilă pentru tratarea alergiilor. Lanostan, un compus din Reishi, inhibă eliberarea de histamină în organism. Este un energizant eficient, dar şi un antioxidant care protejează organismul de efectele radicalilor liberi, ajută la tratarea anxietății , tensiunii arteriale, hepatitei, bronşitei, insomniei şi astmului. Cercetările au arătat că extractele de ciuperci reishi pot stimula activitatea cognitivă și pot prezenta anumite efecte neuroprotective, în special în stimularea factorului de creștere a nervilor, care este o parte esențială a unei funcției cognitive sănătoase.
Una dintre cele mai importante efecte ale extractelor de ciuperci reishi este capacitatea lor antiinflamatoare. Acesta este parțial motivul pentru care poate ajuta la tulburările cognitive, prin creșterea cantității de flux sanguin către creier. Pentru persoanele care suferă de artrită sau guta, extractele de reishi pot fi foarte utile. Ciupercile Reishi au fost, de asemenea, folosite pentru ameliorarea durerilor de cap și vindecarea rănilor. Studiile clinice au demonstrat capacitatea ciupercilor Reishi de a preveni cancerul, pe lângă faptul că pot contribui la lupta împotriva celulelor canceroase existente în organism. Într-un studiu efectuat în anul 2011, oamenii de știință s-au axat pe cercetarea acidului Ganoderic, un extract solubil din ciupercile Reishi, ca soluție pentru încetinirea dezvoltării și eliminarea celulelor canceroase specifice. Rezultatele au arătat că acidul Ganoderic a avut capacitatea de a induce apoptoza (moartea programată a celulelor) și de a conduce la o toxicitate mai scăzută în celulele sănătoase. Cu doar un an înainte, un alt studiu axat pe dezvoltarea celulelor 95-d de carcinom pulmonar și HCT-116 (celulele canceroase de colon) a analizat utilizarea acidului Ganoderic pentru inhibarea dezvoltării tumorilor și metastazelor. Acesta a ajutat la reducerea capacității celulelor de a se uni, limitând în același timp și capacitatea lor de a migra în tot corpul. Ganoderma reprezenta o parte importantă a medicinei antice pentru combaterea procesului natural de îmbătrânire. Numită și „ciuperca nemuririi“, studiile privind acidul acetic arată capacitatea de creștere a duratei de viață. Ciupercile Reishi/Ganoderma și-au demonstrat capacitatea de a proteja ADN-ul celular și mitocondrial de stresul oxidativ care induce îmbătrânirea precoce. Prin capacitatea naturală de luptă împotriva reacțiilor din celulele și ADN-ul nostru, ciupercile Ganoderma sunt ideale pentru combaterea factorilor negativi care provoacă daune organismului nostru și pentru a spori vârsta noastră celulară. Antioxidanții puternici din Reishi și proprietățile antiinflamatoare permit acestor ciuperci să fie extrem de eficiente în bolile neurologice, cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau Huntington. Triterpenele și polizaharidele din Ganoderma reduc impactul proteinelor de oxidare, cum ar fi Abeta, un declanșator comun în boala Alzheimer, și ajută la ameliorarea disfuncției mitocondriale în hipocampus. Un studiu recent a arătat o îmbunătățire a deteriorării neuronale din hipocampus, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că ciupercile Reishi ar putea proteja hipocampusul de proteinele de oxidare care produc daune. În plus, Ganoderma susține proteinele care reglează creșterea, întreținerea și supraviețuirea anumitor neuroni, pentru promovarea unei funcții neuronale sănătoase. Ganoderma îmbunătățește nivelul interferonului alfa și gamma, care sunt în mod natural produse de sistemul imunitar. Aceste proteine ajută la inhibarea replicării virale, consolidează rezistența celulară împotriva infecției, îmbunătățesc detoxifierea ficatului și funcția hepatică prin stimularea regenerării celulelor hepatice. Copiii sunt, de asemenea, extrem de sensibili la bolile de ficat din cauza obezității și a dietei. Capacitatea ciupercilor Reishi de a repara ficatul permite o extragere corectă a toxinelor din corpul nostru.
Principala functie a Triple Mushroom Complex este să restabilească echilibrul organismului ”suferind”, ca urmare a efectului profilactic, menținând astfel corpul intr-o stare de sănătate constantă. Aceste ciuperci terapeutice acționează în sensul refacerii rezistenței naturale la agenții patogeni, precum și a caracteristicilor fiziologice ale corpului uman: nivelul enzimelor, al hormonilor, mineralelor, hidrolitic, etc. Cu un puternic efect stabilizator, au capacitatea de a regla presiunea sanguină atât în cazul hipertensivilor (presiune sanguină ridicată), cât și al hipotensivilor (presiune sanguină scăzută). Același efect rămâne vizibil la nivelul psihicului uman, al tumorilor canceroase, al digestiei, colesterolului mărit, alergiilor multiple, etc. Astfel, poate fi explicat rolul vital pe care-l au aceste ciupercile în cura unor maladii.
Mod de administrare: 1 cps/ zi
Ingrediente/ cps
Maitake( Grifola frondosa)……………………………………………….200 mg
Reishi Mushroom( Ganoderma lucidum)………………………………200mg
Shiitake Mushroom( Lentinus edodes)…………………………………200mg
Capsula contine gelatina vegetala si stereat de magneziu, siliciu.
Asociat ca adjuvant in diferite afectiuni cu :
--Antitumoral se asociaza cu: Wormwood, Graviola, Ashwagandha, Mangosteen, Yucca, Iron citrate;
-- Ovare polichistice se asociaza cu: Maca, Serrapetase;
-- Diabet se asociaza cu: Diavit, Full Spectrum Cinnamon;
-- Boli neurologice, cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau Huntington se asociaza cu: Huperzine A, Fibro Essentials, Vitamina D3, Vitamina K2;
-- In Hepatita de ip B si hepatita de tip C se poate asocia cu: Dandelion Root.
In terapia antitumorală alimentația va fi pe cât posibil vegană.
Dimineața și seara este recomandat a se consuma cereale, semințe, fructe și lapte vegetal;
50 gr fulgi de ovăz (2-3 linguri) + 50 gr fulgi de secară (2-3 linguri) + 1 linguriță susan + ½ linguriță de de scorțișoară + 1 linguriță semințe de floarea soarelui neprăjite + 1-2 lingurițe cu vârf de pudră de roscove + 1 linguriță semințe de dovleac + 5 nuci Caju + 5 migdale + 5 miez de nuci + 5 sâmburi de caise amari cu Vit Bl7 + 5 alune de pădure + 1 linguriță semințe de chia (toate acestea se lasă la înmuiat de seara până dimineața în 200ml apă plată)+ ½-1 banană feliată + ½ -1 măr feliat (să nu fie acru sau acrișor) + 1 kiwi (să nu fie foarte tare pentru ca nu e copt =>acru)+ 2 linguri polen granule + 100-200 ml apă plată sau lapte vegetal (soia, orez, cocos, migdale, alune). Se amestecă și se consumă tot odată.
Masa de prânz poate consta în: Ciorbă/supă de legume, o mâncare de Orez brun sau negru sau Quinoa neagră sau fasole neagră sau năut sau hrișcă sau mazăre sau amarant. Salată de legume care să conțină: roșie, ceapă, varză roșie sau albă, morcov ras, castravete, ardei roșu sau gogosar, ulei de măsline extra virgin, suc de lămâie proaspăt, puțină sare, piper.
Se pot consuma și sucuri proaspete de legume de 1- 3 ori pe zi: Câte 80 ml suc proaspat din următoarele legume: castravete, morcov, sfeclă roșie, țelină și varzăp roșie (sucul de varză roșie se filtrează prin tifon).
Rezultă 400 ml suc proaspăt de legume care se bea în maxim 15- 20 min de la preparare.
- La 2- 3 ore după micul dejun: Se amestecă 4- 7 lingurițe de pudră de orz verde cu 200ml apă plată și o lingură de ulei de in.
- La 2- 3 ore după masa de prânz: Se amestecă 4- 7 lingurițe de pudră de orz verde cu 200ml apă plată și o linguriță de ulei de cătină.
Contraindicații:A nu se administra copiilor mici, femeilor însărcinate, care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu alergie la oricare dintre ingrediente.
Atentie! A nu se lasa la îndemâna și vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, bine închis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic!
Efecte secundare: Nu s-au evidențiat la dozele prescrise.
Producător: Swanson Health Products, USA
*Prețurile produselor conțin TVA. Toate produsele comercializate pe naturanoastra.ro sunt suplimente alimentare și nu au nevoie de rețetă medicală. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru comentariile publicate pe site. Rezultatele nu sunt garantate și pot varia de la o persoană la alta în funcție de metabolism, stare generală de sănătate, sex, vârstă, etc. Imaginile afișate pe site-ul web sunt cu titlu de prezentare.
Triple Mushroom Complex, susținător al sistemului imunitar, anticancerigen, antifungic,restabileste echilibrul întregului organism si are capacitatea de a regla presiunea sanguină atat in cazul hipertensivilor cât și a hipotensivilor.
Detalii
Ce spun clientii
Am luat pentru tumora hepatica, impreuna cu Dandelion root si Ceai Essiac cate 90ml de 2 ori pe zi.
Am facut si chimioterapie.
Dupa 6 luni de tratament tumora a disparut.
Exelent tratamentul cu combinatia dintre cele 3 produse. Este bun si pentru ficat gras si steatoza hepatica