Prin prezenta vă aducem la cunoștiință prevederile OUG 34/2014 privind returnarea produselor si restituirea contravaloarii acestora:

ARTICOLUL 14 Obligatiile consumatorului in cazul retragerii

(1) Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Produsele pot fi returnate doar prin curierat la adresa comerciantului

 

(2) Consumatorul suporta doar costurile directe legate de transportul produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri. In cazul contractelor in afara spatiilor comerciale, in cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul incheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate in mod normal prin curierat

 

 

(3) Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru consumator in a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor in cazul in care profesionistul a omis sa il informeze cu privire la dreptul de retragere in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h)

 

(4) Profesionistul trebuie sa poata face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor

 

(5) Cu exceptia celor prevazute la art. 13 alin. (3) si la prezentul articol, exercitarea dreptului de retragere nu atrage raspunderea consumatorului.

 

ARTICOLUL 16 Exceptari de la dreptul de retragere

 

 1. e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator

 

Puteți citi întreaga OUG 34/2014 AICI.

In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, si ele nu se regasesc mai sus, ne puteti contacta folosind formularul de contact.

In conformitate cu ordonanta O.U.G. nr. 34/2014, orice client are dreptul de a returna produsul cumparat, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 de zile calendaristice de la primirea coletului.

Conform OUG 34/2014, produsele alimentare si cosmetice  constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid si sunt exceptate de la dreptul de retragere. 

 

Cu toate acestea, SC Medical District SRL va ofera posibilitatea de a returna produsele in termen de 30 de zile calendaristice, dupa completarea in prealabil a Formularului de Retur disponibil pe site-ul www.naturanoastra.ro pe care il puteti accesa AICI.

Produsele pentru care nu se acceptă returul sunt:

 • Produse desigiliate.
 • Produsele alimentare care se deteriorează ușor, au termen de valabilitate scurt și sunt sensibile la temperatură, diferențe de umiditate, etc (de exemplu, lăptișorul de matcă) pentru care nu putem garanta depozitarea corectă din momentul în care s-a desfăcut coletul, până la termenul de retur.

Procedura de denuntare si retur:

PASUL 1

 • Returnarea se face anuntand in prealabil intentia de retur prin completarea Formularului de Retur disponibil pe site-ul www.naturanoastra.ro pe care il puteti accesa AICI.

PASUL 2

 • Un operator Medical District  va prelua solicitarea  si va face o solicitare de preluare a coletului retur de la adresa clientului, la firma Sameday.

PASUL 3

 • Clientul predă curierului coletul împreună cu toate documentele primite inițial.

PASUL 4

 • Din suma achitata initial de client se vor retine taxele de transport aferente returului, urmand ca restul sumei de bani sa fie rambursata in decurs de 14 zile  de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.
 • Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 14 zile  de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Alte observații:

 • Se accepta returul numai in termen de 30 de zile de la primirea coletului.
 • In colet se vor afla toate documentele primite initial, precum si o adresa scrisa, semnata de persoana care a initiat si platit comanda, care notifica denuntarea contractului si solicita returnarea sumei platite, indicand contul si banca unde se vor returna banii. 

Colet returnat fara anunt in prealabil

 

In cazul în care nu se respectă procedura de returnare, iar clientul trimite coletul retur fără anunț în prealabil, ne rezervăm dreptul de a nu accepta returul.

 

In situatia in care un colet care a fost expediat de Medical District nu este acceptat de catre destinatar fără un motiv invocat și fără anunțarea în prealabil prin orice modalitate de contact: telefon, email, chat support, etc se vor dispune următoarele măsuri:

 • în contul de client va rămâne activă doar modalitatea de plată online cu cardul pentru următoarele comenzi plasate.

SC Medical District SRL va incerca intotdeauna sa rezolve orice sesizare pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In acest sens va punem la dispozitie o adresa de email spre care puteti directiona orice sesizare sau reclamatie la care va vom raspunde in maxim 10 zile calendaristice: [email protected]

 

In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila nu este posibila se vor aplica prevederile legale romanesti.